sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lapsuuteni ensimmäinen idoli

Olen jo aiemmin kertonut idoleistani ja lempimusiikistani, mutta nyt paljastan ihan ensimmäisen esikuvani. Tykkäsimme SH:n kanssa hänen lauluistansa, mutta hän oli mielestäni myös maailman kaunein nainen. Olin reilusti alle kouluikäinen, luultavasti 4-5-vuotias, ja SH minua tietysti 1,5 vuotta nuorempi. Muistan, että ihailin hänen levyjensä kansia ja ajattelin, että isona haluaisin näyttää juuri sellaiselta. Kuka tämä mysteerinainen sitten on? Tietysti Kikka!

Ihana Kikka! Kuva täältä.
Tämä oli lempikuvani Kikasta <3 Kuva täältä.
Vanhemmillani oli (ainakin) kolme Kikan levyä. Niille, jotka eivät ole tähän loistavaan artistiin tutustuneet, tiedoksi: Kikka laulaa humoristisia pikkutuhmia discohittejä. Myöhemmin teini-ikäisenä ajattelin että mitä hittoa vanhemmat, miksi olette a) omistaneet niin monta Kikan albumia ja b) antaneet meidän kuunnella niitä? Mutta nyt ymmärrän, että Kikka on ihan loistava roolimalli kaikille maailman lapsille. Älkää olko epäuskoisia, kerron teille miksi. Älkää myöskään ihmetelkö, miksen puhu imperfektissä, vaikka Kikka onkin jo edesmennyt. Hänen perintönsä elää edelleen, eikä kuole koskaan - siksi preesens.

1. Kikka on avoin muille kulttuureille. Vai mitäs sanotte näistä sanoituksista biisissä Geisha mä olen sun:


Kun kuiskaat juun
niin luokses tuun
Olet samuraini tästä
salaisesta elämästä

Tämä oli muuten meidän lempikappaleemme lapsena ja tietysti osasimme sen ulkoa. Varmaan oli aikuisilla hauskaa.

2. Kikka on eläinrakas. Hän ei jätä rakastamatta edes Apinamiestä. Ugh ugh.

Ei hieno käytös ihmisten maistu mulle laisinkaan
Viidakosta toisenlaisen tunteen saa

3. Kikka on ekohenkinen. Hän on vihreän aatteen ja kierrätyksen kannattaja, ainakin biisin Kierrätä pyöritä mua mukaan.

On parempi käyttää, kuin heittää hyvää pois. 
Jos ystäväkses sisäänajetun,
sä tahdot naisen silloin olen sun. 
Voin takuuni näyttää, tää niinkuin uutta ois.

Sä vielä kierrätä pyöritä mua. 
Mun sydämeni sulle sykkää. 
Nyt vielä kierrätä pyöritä mua, niin minä parhaani vuokses teen. 
Jos yhä pyörität kierrätät mua 
niin luontokin vain siitä tykkää, 
sä senkun pyöritä kierrätä mua, yhdessä hyödymme uudelleen.

Lapsena mietin tätä kuvaa katsoessani, että kyllä Kikka on sitten ihana ja tyylikäs. Samaa mieltä olen vieläkin. Kuva täältä.
Mitäs sanotte? Minusta voisi hyvin sanoa, että Kikka on Suomen Madonna.

4. Kikalla on hieno kasarityyli. Kyllähän se kasari sieltä muotiin takaisin tulee jossain vaiheessa, kaikkihan sen tietää. Silloin kannattaa ottaa mallia Kikan levyjen kansista.

Kokofarkku on taas muodikasta! Kuva täältä.
 Innostuin lapsuuteni haaveista näyttää Kikalta, ja tein kikkamaisen meikin:

Huomatkaa erityisesti kuuma kulmien alta -poseeraukseni! Ei tämä minusta näytä edes pahalta :)
5. Kikka ei häpeä itseään. Tai jos häpeää, hän kätkee sen hyvin. Hän laulaa roiseja juttuja, mutta tekee sen hymyillen ja selkä suorana. Rispektiä.

Kuva täältä.
 Kun sain sut viereeni viimeinkin, 
niin portit salatut aukaisin
Mä vien sinut aistien maailmaan. 
Kun sinut voitelen myskilläin, 
sä pian kiihotut huippuus näin
Sua haluni ympäröi tuoksullaan

Nyt sua hyväilen, ja teen kaiken sen
Mä osaan näin villisti vain sinut tyydyttää, 
kukaan pysty ei siihen muu
Ja uneen kun aamulla tyynyyn sun painuu pää, 
unohtuu hymyyn suu
Mä osaan näin villisti vain sinut tyydyttää,
 tahdon olla vain yksin sun
Sua vedän mä milloinka vaan sua miellyttää, 
uudestaan, luokse mun

 Nämä sanat ovat siis Mä osaan villisti tyydyttää -kappaleesta. Myski on uusi lempisanani.

Olen siskojeni ja ystävieni kanssa monet kerrat ajellut ympäri kaupunkia ikkunat auki ja kajarit täysillä luukuttaen Kikkaa. On hienoa, että Suomenkin ankeaan ilmastoon on mahtunut tällainen loistava artisti, joka ei paljoa häpeile. Katsoin tällä viikolla Vain elämää -jakson, jossa laulettiin Anna Abreun biisejä. Anna oli ihana pirteä energiapakkaus, joka kehui muita vuolaasti ja sanoi varmaan kaikille ohjelman muille tähdille rakastavansa heitä. Minusta hän oli suloinen ja kivan avoin. Mutta mitä netissä jaksosta sanottiin? Annaa dissattiin! Ihan oikeasti, eikö Suomessa saa sanoa mitään kivaa muille?

Minusta vaivaannuttaminen on aina hienoa, ja mikä olisikaan parempi tapa tehdä muiden olo kiusalliseksi kuin laulaa vaikkapa Kikan Se sattuu? :D Se ihanasti sattuu, ai ai! :D Ja tiesittekö, että Kikalle on biisejä tehnyt mm. Junnu Vainio ja Pauli Hanhiniemi? Repikääs siitä!

Kikka 4-ever!


7 kommenttia:

 1. En Kikkaan ole perehtynyt koskaan, mutta ekaa kertaa huomaan Kikassa jotain hurmaavaa kuvien perusteella! Nuo senssipalstakuvathan on paljon laadukkaampia kuin nykyisten julkkisten "glamour-kuvat". Go Kikka.

  VastaaPoista
 2. Susta löytyy kyllä sitten aina uusia puolia :D love you!

  VastaaPoista
 3. Joo, avoimuus, tunteiden voimakas ilmaisu ja muille ystävälliset sanat tulkitaan usein heikkoudeksi ja jopa hulluudeksi :D Laulelin tässä viikonloppuna kauniita lauluja bussipysäkillä, kun minulla ei toimi mitkään musankuunteluvehkeet ja laulatti. Ihmiset siirtyivt monta metriä kauemmas! Mitä tämä on?!
  Ihmiset on niin tottuneet siihen, että aina saa joltain randomilta paskaa niskaan mitättömistäkin asioista, että itse olen ottanut elämän agendakseni yllättää jokaisen positiivisella attackilla! T: Rakkauden lähettiläs :D P.s. Kikka elää ainiaan!

  VastaaPoista
 4. No ei vitsi, Kikkahan on huippu! En ymmärtänyt lain miksi minulle hymistiin hieman vaivaantuneesti kun luukutin lempimusiikkiani huoneessa ja lauleskelin lapsenäänellä noita biisejä. Tykkäsin ja tykkään edelleen. Kaikenmoinen provosointi ja kyseenalaistaminen on parasta. Sitäpaitsi Kikka oli satakertaa paremmannäköinen kuin siihenaikaan jakkupuvuissa hillitysti pönöttäneet tädit. Kikassa oli myös sellaista tunteenpaloa ja aitoutta mikä on kaunista.

  VastaaPoista
 5. No sä oot mun idoli <3

  VastaaPoista
 6. Ei vitsit, kuuntelin kans pikkuisena tyttönä Kikkaa vanhempien vinyyleiltä!
  No kuuntelen vieläkin. 8) Anna rakas raju hetki on ihan lemppari!

  VastaaPoista
 7. Minä nauran edelleen sille Kikan "tartu tiukasti hanuriin ja näppäile mua" biisille. Toinen minkä tajusin vasta monta vuotta ensikuuleman jälkeen oli tämä Sukkula Venukseen :D Ja olin sentään teini-ikäinen kun sen kuulin ensimmäisen kerran. (nyt jos nämä oli sama biisi, niin pahoittelen :D)

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!