lauantai 28. syyskuuta 2013

Sexy is the new dumb!

Lupasin viime postauksessa tulevani ulos kaapista. Ja nyt tulen, rytinällä: kuulun pahamaineiseen prosenttijengiin. Jengini on salamyhkäisempi kuin Illuminati ja Vapaamuurarit yhteensä. Olen päässyt liittymään tähän salaseuraan, koska olen älykkäämpi kuin  98% väestöstä. Kuulun siis Mensaan.

Tämähän ei ollut tietystikään mikään uutinen teille, rakkaat lukijat, tunnettehan minut ja valtavan nerokkaat juttuni. Mutta tiesittekö, että voin tietoisesti laskea älykkyysosamäärääni? Näin se käy:


Kuvan saa isoksi klikkaamalla!
Huomaatteko, miten älykkyyteni on huipussaan kuvan vasemmassa reunassa, mutta laskee oikealle siirryttäessä? Ihan selkeästi!  

Hyvin tieteellisten empiiristen tutkimusteni mukaan nainen tyhmentyy sitä mukaan, mitä nätimpi naama hänellä on, mitä suuremmat rinnat hänellä on, mitä avarampaa kaula-aukkoa tai lyhyempää hametta hän käyttää tai mitä enemmän hän nauraa ja pitää hauskaa. Tai niin minuun ainakin suhtaudutaan. Nainen saa ihan rauhassa olla nätti, kunhan hän ei vain - taivas varjelkoon - yritä olla samalla älykäs. Tai ehkä nätin ja fiksun tytön vielä jotenkuten sietää, jos nätteys on hillittyä ja kainoa. Mutta jos nainen on seksikäs, on hänen pakko olla tyhmä. Kaunis, seksikäs ja älykäs nainen olisi liian kova pala nieltäväksi. Sellaisen satuolennon olemassaoloa ei voi mitenkään sallia, sellainen hullutushan horjuttaisi maailmanjärjestystä, jossa ajattelu jätetään miehille ja rumille naisille. 
Älykkään naisen (tai miehenkin) pitää olla hieno ja itsensä hillitsevä, toisille tuhahteleva vakavikko, joka haluaa puhua vain syvällisistä aiheista. Yleensä älykkäät osaavat vielä oikein hienosti lainata suuria ajattelijoita, koska sehän se hienoa on. Älykkäissä seuroissa vältetään groteskeja ja banaaleja juttuja, jotta voitaisiin korostaa omaa sivistystään. Älykäs ihminen nauraa korkeintaan hiukan hymähtäen, ja kuuntelee vain klassista musiikkia.

Tämän takia lyhyeen minimekkoon pukeutunut, hiustenpidennykset päässä ja korkokengät jalassa Who let the dogs outin tahtiin tanssiva, tyttökavereitaan haliva ja hervottomasti kikattava MRV ei voi missään nimessä olla älykäs. Kuulkaas vaikka tätä blogiimme kommentoinutta suurta filosofia:


Mutta kun kyse ei olekaan siitä etteikö kaunis nainen voisi olla älykäs vaan siitä että kauneuteen satsaavasta ei tule yhtä fiksu kuin ajattelemiseen satsaavasta. Esimerkkinä käy vaikka te ja Laasanen, kyllä Laasasella on paljon fiksumpia ajatuksia sukupuolisuudesta kuin teillä kahdella koska hän ajattelee enemmän ja te taas satsaatte enemmän kauneuteen (naisellisuuteen). Te taas olette kauniimpia kuin Laasanen koska satsaatte kauneuteen plus että seksuaalisen valtanne takia olette kauniimpia vastakkaisen sukupuolen silmissä mikä on yksi syy mikä mahdollistaa. Mutta pointti on se että Laasanen ei voi olla yhtä kaunis kuin te ilman että satsaisi kauneuteen ettekä te ole yhtä fiksuja kuin Laasanen koska ette ajattele yhtä paljon kuin Laasanen.

Totta, yleensähän sammutan aivot aina silloin, kun levitän huulikiiltoa. Tässä lisää anonyymiä fiksuutta: 

On se jännä, miten paljon valokuvia rouvista eri asusteissa tarvitaan korostamaan sitä älyä ja matemaattista lahjakkuutta :)

Usein kun paljastan mensalaisuuteni, saan osakseni vähättelyä tai suoranaista suuttumusta. Siksi en teekään sitä yhtä usein kuin joskus jäsenyyteni alkuaikoina tein, etenkin humalassa. Kun liityin järjestöön noin 5 vuotta sitten, halusin näytellä kaikille jäsenkorttiani (kyllä, minulla on sellainen, ja vieläpä kullanvärinen!) kännipäissäni. Yleensä vielä hulluttelin samalla (esim. katsoin kieroon tai laitoin päähäni sikspäkin pahvikuoren), niin että varmasti näytin erittäin mensalaiselta. Suomen Mensa, voit olla ylpeä tytöstänne!
Yleensä julistukseeni vastataan kiihtyneellä äänensävyllä, että Mensan testi mittaa hei vain tietynlaista älykkyyttä eikä lainkaan tunneälyä. Huomatkaa, että en ole sanonut näistä asioista mitään, vaan ainoastaan neutraalisti todennut kuuluvani Mensaan. Minusta olisi sama asia, että joku kertoisi olevansa musiikillisesti lahjakas ja soittavansa pianoa, ja hänelle tuhahdettaisiin, että no et varmaan kuitenkaan osaa kitaraa soittaa tai rummut on hei ihan eri instrumentti kuin piano. Se, että tietää tai myöntää olevansa älykäs, on jotenkin huono juttu, ja sen mainitseminen on brassailua. Mensalaisuuteni aikana suhtautumiseni omaan älykkyyteeni on muuttunut ensin epätodellisuuden tunteesta iloon, pätemisen kautta brassailuun (myönnän!) ja lopulta sen huomaamiseen, että ilmeisesti se onkin paha asia ja sitä pitäisi hävetä ja piilotella. Nykyään suhtaudun siihen lähinnä asiana, jonka voin kertoa tarpeen vaatiessa mutta josta muuten vaikenen.

Vihaa saan yleensä eniten niskaani miehisiltä miehiltä. Usein he vain kieltäytyvät uskomasta minua. Tällaiset henkilöt suuttuvat minulle (ihan oikeasti!) verisesti, ihan kuin olisin älykäs vain heidän kiusakseen. En ole liittynyt Mensaan siksi, että voisin päteä (vaikka sekin on hirveän hauskaa), vaan siksi, että löytäisin kohtalotovereita ja vertaistukea. Samalla tavalla ihmiset, jotka tykkäävät eläimistä, voivat liittyä erilaisiin eläintensuojeluyhdistyksiin tai vaikka ulkosuomalaiset Thaimaassa voivat pitää suomalaisia iltoja. Vaikka moni voisi kuvitella toisin, älykkyys ei ole pelkästään mikään kiva asia eikä aina helpota elämää. On kiva, ettei ole ihan yksin. 

Siksi kehotankin kaikkia asiaa pohtivia menemään testiin: ensi viikon lauantaina (5.10.) on suuri Mensan testipäivä. Siinä ei voi oikeastaan hävitä mitään! Tai tietysti ylpeys voi saada kolauksen, jos käykin niin, että bimbo-MRV:llä on korkeampi ÄO. Mutta sitäkään ei tarvitse kertoa kellekään ;) Olen saanut Suomen Mensalta kaksi upeaa kultaista lahjakorttia (arvo 40 e), jotka ovat voimassa ensi lauantaihin saakka. Niillä pääsee siis osallistumaan älykkyystestiin ilmaiseksi.Arvon nämä lahjakortit nyt lukijoidemme kesken! Arvonta tapahtuu ensi viikon keskiviikkona, jotta nämä ehtivät varmasti perille, ja kisaan voi osallistua joko PTFU:n Facebook-sivuilla tai kommentoimalla tähän postaukseen oman sähköpostiosoitteensa. Olkaa sitten linjoilla ensi keskiviikkona, jotta saan osoitteenne mahdollisimman nopeasti! 


ps. Ettehän lakkaa lukemasta blogia?

39 kommenttia:

 1. Haha ihana postaus :D

  emmaa@live.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos! :) Mietin pitkään, kirjoitanko aiheesta ollenkaan, koska monia se tuntuu suututtavan. Mutta sitten sain Mensalta yhteydenoton ja nämä lahjakortit arvottavaksi, joten ajattelin että hell with it :D

   Poista
 2. No joo, tulee nyt vain mieleen Enbusken viimeisin kirjoitelma NYT- liitteessä miten hänkin on niin älykäs ja on siksi hajamielinen... Ehkä itsekin pääsisin Mensaan kuten varmaan ainakin nuorempana olisin päässyt jonkin mallitoimiston listoille (olen vain 170 cm, joten se rajoittaa), mutta ei ole ikinä ollut tarvetta kokeilla. Korkeakoulututkinto yliopistosta (luonnontieteellinen) on ja yöelämässä käännän päitä, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luin saman. Hajamielisyyttä on kyllä turha sysätä älykkyyden syyksi, sillä eivät kaikki älykkäät ole hajamielisiä. Sama kuin sanoisin, että olen kärsimätön, koska olen niin älykäs :D Huonoja ominaisuuksia on turha selitellä, niitä on kaikilla.

   Kannattaa kokeilla, sitten pääsee jahkailemasta :) Nyt on hyvä tilaisuus siihen!

   Poista
 3. Olin joskus jo menossa psykologin alustavien testien kannustamana, mutta se sitten jäi jostain syystä. Olisko nyt sen aika sitten vihdoinkin?
  darlantan85@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Tosta ulkonäkö - älykkyys asetelmasta tuli mieleen, että mieheni kuuluu Mensaan ja toki itsekin aina selailen niitä jäsenlehtiä ja vähän hihittelen sille, miten stereotyyppiseltä ne naiset ja miehet näyttävät. :D Ja miten se koko lehdykkä juttuineen muutenkin tukee sitä stereotypiaa mensalaisista. En nyt jotenkaan osannut muotoilla tätä sillein fiksusti, enhän ole mensalainen, mutta en tarkoittanut pahalla tätä kirjoitustani. Jokainen vähänkään aivotoimintaa omaava kuitenkin tietää, että stereotypia on vain stereotypia. Sanoinko tarpeeksi monta kertaa stereotypia?

  Mutta hauska postaus taas jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin miettinyt, että lehti on melko tylsä ja harmaa. Tosin ehkä juuri siksi, että esim. minäkään en uskalla sinne juttujani lähetellä, koska ajattelen, etteivät ne sovi lehden tyyliin - ja niin on kehä valmis :) Pitäisiköhän sitä rohkaistua ja alkaa kirjoittaa lehteen kolumnia tyyliin Sex and the City :D

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveet on tehty toteutettaviksi! :) Onnea arvontaan!

   Poista
 6. Äh pöh. Ei meillä oikeasti miehisillä miehillä ole mitään syytä vähätellä kenekään naisen fiksuutta. Eikä teillä ole syytä olla kenenkään omia angstejaan purkavan poikamiehen lauhdevesialtaana. Vähän niin kuin eräälle juntille nokkela filosofi aikanaan totesi osakunnan jatkoilla: "jos on hyvät tissit, niin ei voi olla älykäs, vai?" Ja se oikeanpuoleisin kuva ihkuin. Terv. Ewert.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ewert! Tuo "miehiset miehet" olikin vähän sarkastisesti sanottu, oikeasti miehiset miehet ovat sitten asia erikseen ;)

   Poista
 7. You are awesome!

  iida-sofia.peltonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Musta on kivempi lukea blogia täällä bloggerin puolella, se Cityn blogi tuntuu niin.... tylsältä ja kliiniseltä. :(
  Kerrohan vielä että eikö se Mensan testi maksa jotain, ja pääseekö noilla lahjakorteilla suorittamaan sen sitten ilmaiseksi? Missä niitä voi suorittaa?

  missmortianna@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi ajattelimmekin, että laitamme nämä tekstit myös tänne. City kuitenkin vielä kehittää blogialustaansa, ja toivon mukaan saamme sitä pikkuhiljaa muutettua persoonallisemmaksi :) Mutta tästä ei oikeastaan ole kauheasti enempää vaivaa, joten olemme nyt kahdessa paikkaa :)

   Mensan älykkyystesti maksaa 40 euroa, ja noilla lahjakorteilla saa sen ihan ilmaiseksi suoritettua. Unohdin laittaa linkin tuohon tekstiin, korjaan sen juuri, mutta suurena testipäivänä testejä järjestetään useita monessa eri kaupungissa. Tässä linkki aikatauluihin: www.mensa.fi/sivu.php/testikalenteri

   Onnea arvontaan! :)

   Poista
 9. Hyvä kirjoitus ja himoittavat palkinnot. Mukana ollaan!

  outlookish@outlook.com

  VastaaPoista
 10. Hyvä kun tulit kaapista, toisia se varmasti pelottaa, mutta ehkä jokunen heistäkin saa oppia itsestään jotain uutta ja pääsisi irti ajatuksesta että se jokin mikä toisella on olisi pois itseltä. Minä ainakin tykkään kovasti kaikenlaisesta provosoinnista, melkein aihe kuin aihe. Paras tapa oppia itsesta ja muista! Voittoa odotellessa..

  henna.kangas@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se minuakin vähän jännitti, mutta ajattelin, että mitä sitten loppujen lopuksi oikeastaan pelkään. Mutta onneksi olkoon Henna, sinä voitit lahjakortin! :) Jipii!

   Poista
  2. Ihan mahtavaa hei, mutta jotenkin tiesin että voitan. :) Tein heti tuollaisen kotitestin ja hyvältä näyttää, kerkesin jopa ajan puitteissa siivoamaan kuopukseni yrjöt ja laittamaan koneen pyörimään. Lasten (ja lastenmielisten) seurassa äö tuntuu olevan huipussaan aina. Kiitos lahjakortista. Aina kun arvonnan voittaa tulee hyvä mieli, jopa nytkin.

   Poista
 11. Neiti Ruki Ver! Sinä olet ihana ;____; Ihailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tämähän jo punastuttaa :) Kiitoksia ihana <3

   Poista
 12. Yhteen aikaan ihan innolla testasimme aivojamme netistä löytyvillä mensan testeillä, ja jostain syystä olisin päässyt aina kirkkaasti sisään. Tokkopa niihin luottaa voi, mutta oikeisiin testeihin olisi hauska päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän esim. Mensan testi on suuntaa-antava. Kaikki testit eivät kuitenkaan varmasti ole luotettavia. Nyt vaan testipäivänä lauantaina keräät rohkeutesi ja menet testiin, jos se on sinua mietityttänyt! :) Tsemppiä!

   Poista
 13. Tsäkää, or not! Mutta luin nyt-liitteen enbuske höpinän. Melkein kiehuin, kun enbuske oli kokenut kamalaa vääryyttä unohtelustaan.
  Itselle ei ainakaan tule kovin fixu olo kun ne avaimet, lompakot ja silmälasit tuppaa olemaan pakastimessa, eripaikkakunnalla tai jossakin missä niiden ei kuuluisi olla.

  Mutta sitten se mensa.. Suhtaudun hieman kyynisesti koko testiin. Tietyltä osin testaa vain johdonmukaisuutta tyyliin: 1: oletko luotettava 2: oletko valehdellut koskaan. No joo se hieman kärjistettynä.
  Hauska kuulla kuin 4. päivä menee ruki veriltä ;)

  Fucking truly yours: Tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luin saman ja ärsyynnyin. Ei älykkyydestä voi syyttää sentään ihan kaikkea. Ihan kuin ihmisellä ei saisi olla lainkaan huonoja ominaisuuksia. "Joo, olen hajamielinen, MUTTA VAIN KOSKA OLEN ÄLYKÄS!" Ei kaikki älykkäät ole hajamielisiä, eli ei hajamielisyys johdu suoraan älystä. Voisi ehkä mieluummin hyväksyä itsensä vikoineen päivineen :) Ja tosiaan, ei se Mensan testi ole aukoton, mutta tällä hetkellä se ajaa parhaiten asiaansa.

   4. päivä olen vain yleisössä :( Ilmoittauduin mukaan ilmeisesti liian myöhään, sillä en mahtunut mukaan... Tai sitten ilmoittautujat karsittiin jonkun muun syyn perusteella. Odottelin melko pitkään vastausta, mutta en mitään saanut :/

   Poista
 14. Mullakin on ollut jo vuosia tarkotuksena käydä tuolla Mensan testissä kun muutama vuosi takaperin ammatinvalintatesteissä oli mukava aikalailla samantyyppinen testi, jonka mukaan olisin jo sinne päässyt!

  annika.k.blomqvist@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä nyt lauantaina suurena testipäivänä, vaikka arpaonni ei sinua nyt suosinutkaan :/ Tsemppiä! :)

   Poista
 15. Samoin mä tykkään lukea näitä mieluummin täällä kuin Cityn blogissa. Mutta hei kummin vaan kunhan juttujen taso pysyy.

  Jos menisin Mensan testiin, multa puuttuva palikka paljastusi heti ekassa tehtävässä. Olen ihan normaali työssäkäyvä ihminen, osaan hoitaa asiani, kissani, kotini ja osaan diljoona muutakin asiaa, mutta en vaan käsitä niitä jatka kuviota tai jatka numerosarjaa -juttuja... Toisaalta, mun tissit on tosi nätit että ehkä tää on maksu siitä. Niin joo, ja olen blondi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti juttujemme taso pysyy :D Sen voi määrittää niin monella eri tavalla...

   Poista
 16. En ymmärrä miksi miehet kokevat älykkään naisen uhkana. Itse olen aina pitänyt itseäni jossain määrin älykkäänä (vaikkei se ehkä viime aikoina olekaan näkynyt, kun hulluttelen vähän liikaakin ukkoni seurassa) vaikken Mensaan kuulukaan. Ehkä he ovat vain kateellisia, koska eivät voi olla nättejä, hauskoja ja älykkäitä samaan aikaan, huehuehue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin hulluttelen ja olen hölmö. Mutta ei se mitään meinaa! Mieheni naureskelee, että vaikutan ihan bimbolta ja sitten laukaisen ulkomuistista jonkun romaanin ja ihmiset ovat suu auki :D

   Poista
 17. Höh, ihan tympeetä ettet päässy mukaan. Mutta joo, ehkäpä tulee jopa joskus lähdettyä mukaan siihen, ni sais jonkilaisen käsityksen moisesta happeningistä.

  VastaaPoista
 18. voi ei, miksen löytänyt tätä blogia ennen tän arvonnan päättymistä! olisi ollut kiva päästä brassailemaan, bwahahah! koska totta kai onnetar olisi suosinut Juuri Minua, olenhan sekä onnekas että älykäs...... no, ihan vakavasti puhuen, ainakin netissä tehtävän mensan testin perusteella olin kirkkaasti vähemmistössä (siis siellä samalla puolella käyrää kuin MRV). yllätyin kyllä tuloksesta, vaikka matemaattisessa ja visuaalisessa päättelyssäni ei ole koskaan mitään vikaa ollutkaan ja sinänsä tulos oli odotettavissa. kai se on se kainous... ja kainoudesta puheen ollen kumma juttu, etten ole tuotakaan kehdannut monille mainita - varmaan koska saisin heti leiman "itseriittoinen hipsteri, ja varmaan huijaakin koska nettitestihän se vaan oli" otsaani. varsinkin, kun olen ihan näpsäkän näköinen naisolento, ja ihan empiriisellä kenttäkokemuksella yhdistelmä nätti + älykäs on selkeesti ERROR 404. välillä kasvaa kyllä kunnon molo otsaan, kun fiksut ja hyvin argumentoidut mielipiteet ja kannanotot sivuutetaan tai aliarvioidaan siksi, että niiden ulostuoja sattuu olemaan minihameessa, jes! joten, I feel you sis.

  no, tositilanteessa mensassa varmaan iskisi ramppikuume ja saisin äo:ksi kengänkokoni, joten ehkä säästän ne neljäkymppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin loistavasti sanottu: "välillä kasvaa kyllä kunnon molo otsaan, kun fiksut ja hyvin argumentoidut mielipiteet ja kannanotot sivuutetaan tai aliarvioidaan siksi, että niiden ulostuoja sattuu olemaan minihameessa, "

   Ihan samaa mieltä olen! Ja kannattaa kerätä rohkeutta ja voittaa ramppikuume, ja sitten kokeilla, kun on itse valmis :) Itse koen, että tunnen itseni paremmin ja tiedän ymmärrän oikkujani paremmin testin jälkeen.

   Poista
 19. Kiitos, Miss Ruki Ver,
  sain nimittäin sun Hesarin jutusta osakimmokkeen mennä Mensan testiin. Tänään tuli testin tulos: harmittavasti jäi Mensan jäsenyys 4 pisteen päähän (127/96%). Tulos oli kuitenkin hyvä, ottaen huomioon sen, että olen aina kokenut olevani, jos en nyt idiootti, niin ainakin hieman hidasjärkinen. Testin tulos antoi luottamusta omiin henkisiin kykyihin, ja ehkä se selitti myös sen, miksi olen pienestä pitäen kokenut jonkinlaista ulkopuolisuutta suhteessa muihin ihmisiin. Nyt voi olla oma hölmö itsensä.
  Janne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on todella hyvä tulos, vaikka ymmärrän kyllä, että parin pisteen puuttuminen jäi ärsyttämään! Ja kiitos paljon kommentoinnista. On tosi kiva kuulla, että ihmiset on oikeasti saaneet jotain ajattelemisen aihetta siitä jutusta. Ja juuri samalla tavalla ajattelen itsekin - tieto omasta fiksuudesta (edes jollain tasolla mitattavissa olevasta) antaa luvan käyttäytyä hölmösti :D Se on ihanan vapauttavaa. Muiden mielipiteittä ei olekaan enää niin isoa merkitystä.

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!