tiistai 27. elokuuta 2013

Tina Fey (30) rocks!

Tässä teille blogimme historian toinen sarjaesittely ja samalla toinen (kolmas) idolipostaus. Sarja on 30 Rock ja idoli on tietenkin ihana, hauska, upea, mahtava, loistava ja superkuuma nörtti, Tina Fey! Sanoinko jo, että hän on hauska?

Kuva täältä
Tina Fey on koomikko, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Rakastan naisia, jotka luovat itse eivätkä vain esitä toisten luomuksia! Siksi en tykkää Jenni Vartiaisesta. Mutta Tina Fey on luonut koko 30 Rockin, käsikirjoittaa sitä ja näyttelee siinä. Nainen minun makuuni! Sarja kertoo kuvitteellisesta tv-showsta TGS:stä (The Girlie Showsta) ja sen tekemisestä NBC:n studiolla New Yorkissa osoitteessa 30 Rockefeller Plaza - 30 Rock. Fey näyttelee sarjassa ihanaa Liz Lemonia, joka on TGS:n tuottaja ja työpaikan pomo. Liz Lemon on voimakastahtoinen ja hyvä pomo, mutta samalla supernörtti ja superawkward (suomeksi=?). Hän rakastaa ruokaa ja välttää seksiä. Häntä ei nolota tanssia dorkasti, esiintyä prinsessa Leiana tai nauraa omille vitseilleen. Tässä osa hänen parhaita hetkiään:


"There aint no party like a Liz Lemon party, coz a Liz Lemon party is MANDATORY" :D Kuolen! Ja "That word (lovers) bums me out, unless it's between meat and pizza" :D

Liz Lemonin pomo puolestaan on Alec Baldwinin näyttelemä Jack Donaghy, joka on samalla Lizin mentor (ja taas: suomeksi=?). Hän on myös aivan loistava hahmo. Sarjaa katsoessa huomaa, että Baldwin on ihan törkeän monipuolinen ja hyvä näyttelijä! Jos sitä ei aikaisemmin vielä ole huomannut :)


Sarjassa on lisäksi pitkä listä muita mahtavia henkilöhahmoja ja vierailevia tähtiä, mm. ihana Salma Hayek. Sarjassa esitettävän ohjelman näyttelijät, Jenna Maroney ja Tracy Jordan, ovat itsekeskeisiä tähtiä, joita LL joutuu kaitsemaan kuin lapsia. Tässä pari Jennan parasta repliikkiä, jostakin syystä en saanut videota tähän näkyviin. Tässä kuitenkin yksi pätkä:


Ja tässä Tracyn parhaita hetkiä:


Sarja on niin hyvä, että oikein harmittaa että se on loppunut! Olen katsonut kaikki tuotantokaudet varmaan kolme kertaa. Tina Fey on ihan ykkössuosikkini, paitsi sen takia, että hän on hauska ja luova, myös siksi, että hän uskaltaa nauraa itselleen ja olla hölmö. Hän on käsikirjoittanut myös Mean Girls -elokuvaa, joka perustuu hänen omiin kokemuksiinsa. IMBD:ssä lukee, että hänen sketseissään mainitaan usein roskaruoka, nolot ihmissuhteet ja Star Wars. Voisiko parempaa olla? :D 30 Rockissa tuodaan esille usein stereotypioita erilaisista ihmisistä, roduista ja naisista, ja niille naureskellaan. Myös erilaisille stereotypioiden rikkojille naureskellaan: esimerkiksi feministeille ja "I don't see colour" -tyypeille.

Tina Fey on voittanut monia palkintoja (mm. Emmyn), ja hänellä on myös oma tähti Hollywood Walk of Famella. Tina on kaunis (hänet on äänestetty maailman 50 kauneimman ihmisen joukkoon), mutta on saanut ansionsa ihan muilla avuin: työllä, rohkeudella ja uskalluksella. Ihan mieletön esikuva kaikille tytöille ja naisille siis! Tottakai hän on myös monen miehen päiväuni, koska hänessä yhdistyvät kolme parasta ominaisuutta: hauskuus, kauneus ja sopiva nörttiys.

Suosittelen kaikille tätä sarjaa! Ehkä tekin ihastutte Tinaan, jos ette vielä ole häntä löytäneet. Toinen hyvä vaihtoehto on Alec Baldwin ;)ps. Tässä vielä LL ostamassa pyörää (kenties) tulevalle lapselleen:


Ihan kuin Vauva-foorumi! :D

13 kommenttia:

 1. Tää sarja on mennyt multa jotenkin kokonaan ohi, mutta HAHAA! Nytpä tiedän mitä katson seuraavaksi.

  Mulle tulee mentorista vaan mieleen oppi-isä, mutta toimisko joku opastaja tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, katso äkkiä! :D Sä varmasti tykkäät, tää on hauska ja nörttiystävällinen <3

   Hmm... oppi-isä, opastaja... joo ehkä, mut ei ihan. Argh! :D

   Poista
 2. Heei ! Just tuli telkkarista arvostele mun illallinen mainos, ootko sä siinä? :-D !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääk, oon :D Nyt mut on tunnistettu! Se kuvattiin yli vuosi sitten, ja nyt tulee sitten syksyn aikana joskus telkkarista :)

   Poista
 3. Kenneth on kyllä ihanin,sellanen soppeli maalaisjuntti :D siitä tulee jotenkin aina lämpimästi mahtava fiilis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kanssa Kennethistä, mutta jätin sen nyt pois tästä esittelystä :P Se on aina niin ilonen ja ymmärtäväinen, oma itsensä, mutta samalla sillä on vahva moraalinen selkäranka. Silti Lemon on mun suosikki <3

   Poista
 4. Hih, 30rock on kyllä ihana. Kun se loppui, huomasin välillä miettiväni mitähän niille hahmoille kuuluu ja mitä ne puuhaa, kun niistä tuli niin sellaisia "kavereita" joiden kuulumiset kiinnosti :D Mun lempparihahmo oli Kenneth, se oli niiiiin symppis! Monesti vaan halusin rutistaa niitä kaikkia hahmoja, mutta aina eniten Kennethiä <3 Mutta Liz Lemon tuli kyllä hyvänä kakkosena.

  Monet lentävät lauseet ovat kyllä jääneet tuosta sarjasta elämään munkin sanavarastoon... Tina Fey on ihan mahtava idoli, oon niin iloinen että sellaisia ihmisiä on olemassa kun se!

  VastaaPoista
 5. Just ehdinn vastaamaan ylemmäs, että Kenneth on kiva, mutta Lemon on mun ehdoton ykkönen :D

  Hyvän kirjan/sarjan/elokuvan tunnistaa siitä, että kun se loppuu, tulee haikea olo :( Tina Fey on sanonyt, että Lizin hahmo perustuu löyhästi hänen omaan elämäänsä. Aina kun Lizille tapahtuu jotakin, hän varmisti ensin, että se on tapahtunut jollekulle tiimin naisista oikeasti :D Mulle tulee tästä hyvä mieli, ihanku LL oikeasti olis olemassa oleva hahmo :)

  Ja joo, 30 rockissa on kyllä ihan parhaita sanontoja, jäänyt mullekin käyttöön! Kuten koosteessakin esiintyvä "what the what" :D

  VastaaPoista
 6. mentor = opettaja ja superawkward = erittäin kiusallinen/vaivaannuttava.

  En ole kahtonut kyseistä sarjaa, mutta on varmasti hauska ja joskus jos intoutuisi laittomuuksiin niin voisi ladata netistä katsottavaksi, ellei töllöstä tule uusintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas käyttäisin mieluummin sanaa opas tuosta mentorista, mutta mistä minä tytönhupakko mitään tiedän :D

   Poista
  2. Telkkarista tulee välillä, mutta ihan sekalaisessa järjestyksessä. Mielestäni kumpikaan, opettaja tai opas, ei ihan tavoita sitä alkuperäistä merkitystä... Ehkä se on sitten suomeen sulautettuna mentori :D

   Poista
 7. On se Jenni Vartiainen sentään säveltänyt itse ainakin osan kappaleistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta. Mutta minun mielestäni sanoihin ei voi kunnolla ja aidosti eläytyä, jos ne eivät ole omakohtaisia. Ja Jenni tuntuu mielestäni jotenkin feikiltä, vaikka nätti onkin ja hyvin laulaakin. Harmi, koska hänestä olisi kiva pitää! Mutta ne biisit vain jotenkin kolisevat tyhjää. Ei niissä missään ole mielestäni kunnon sanomaa tai mitään, mistä ottaa kiinni ja uskoa Jenniä, kun hän niitä laulaa. Chisusta tykkään, vaikken hirveästi hänen musiikkiaan kuuntelekaan :)

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!