tiistai 6. elokuuta 2013

"Tältä näyttää synnyttänyt nainen!"

Somen ihanin muija SIM ja Siperianhusky SH
 
Tämän postauksen nimi on napattu Iltalehden nettisivuilta 1.8.2013. Otsikko oli ainakin hyvin yleistävä: voivatko kaikki synnyttäneet naiset tosiaan näyttää yhdeltä ja samalta? Päätimme tutkaista jutun heti tarkemmin, koska mekin haluamme tietää miltä me siis äiteinä näytämme! ;)

Ote Iltalehden jutusta:

”Kaikki lähti siitä kun bloggaaja Minttu Mäntysalo löysi netistä amerikkalaisen A Beautiful Body -projektin kuvat. Herkissä kuvissa synnyttäneet naiset paljastavat itsensä sellaisina kuin ovat, arpineen ja kurveineen kaikkineen. Idea blogihaasteesta syntyi.”

Hienoa, naiset ovat ylpeitä itsestään. Aivan mahtavaa, ajattelimme! Tuumimme, että mekin voisimme kahden lapsen äiteinä osallistua tuohon kampanjaan. Päätimme lukea vielä muita uutisointeja aiheeseen liittyen, jotta pääsemme projektiin sisälle. Hyväntahtoisina tutkimme juttua ja luimme blogeja, kunnes hetken kuluttua huomasimme: ME EMME KELPAA TUOHON KOKO PROJEKTIIN! :(

SIM vauvansa kanssa 3 päivää synnytyksen jälkeen
SH 3- ja 1-vuotiaine lapsineen
Iltalehdessä 31.7 lukee näin : 

"Kuvassa on Hollywood-julkkis aurinkolaseissa ja tiukoissa farkuissa. Reidet ovat piskuiset, paidan helman alta paljastuu pala kireää nahkaa. Nainen on synnyttänyt vasta kolme viikkoa sitten. Tämä on kuva, joka bloggaaja Minttu Mäntysalon mielestä on EPÄTOSI”.

Okei! No tässä vaiheessa tökkäilimme hetken toisiamme ja testasimme, olemmeko edes olemassa, koska juuri luimme totuuden torvenakin tunnetusta Iltalehdestä Mintun mielipiteen, että nainen, joka palautuisi synnytyksestä kolmessa viikossa on epätosi. Iltalehti ja koko Beautiful body -kampanja ajaa takaa siis asiaa, että kaikki synnyttäneet naiset ovat pulskia ja heillä on mahassaan ihania jälkiä raskaudesta. Jos näin ei ole, olet epätosi. Et äiti. Ainakaan hyvä äiti.

SEIS! Kahden lapsen äiti ei saa käyttää lantiohousuja!

Mistä sait lapsesi? Et ainakaan tuosta vatsasta, senkin kidnappaaja!
Kuitenkin tätä kirjoitusta rupesimme kirjoittamaan vasta silloin, kun törmäsimme hirveään vääryyteen. Oli tapahtunut niin, että muutama laiha ja täysin ilman omaa syytään raidaton ja arveton äiti-bloggaaja oli myös ottanut ihanasti osaa tähän kampanjaan ja laittanut kuvan blogiinsa kauniista vartalostansa, joka oli kantanut lapsia sisällään. Mutta niihin blogeihin tulikin negatiivista palautetta! Palaute oli tällaista: ”Sinä et olisi saanut osallistua tähän haasteeseen, sinä leveilet vartalollasi!”. ”Mitä esittelemistä tuossa vartalossa on, sinulla ei edes ole mitään kurveja!”

Siis mitä?? Ovatko vain ne tiikeriraitaiset pullukat niitä söpöjä kunnon äitejä, jotka saavat olla ylpeitä itsestään? Me kuivan kesän oravat, pakkasenraiskaamat pulkannarut ja makkarakepit emme saa olla ylpeitä vartaloistamme, koska emme saaneet muistoja raskaudestamme vartaloomme, jota voisimme nyt ylpeänä esitellä. Laihojen äitien ja naisten dissaaminen on todella yllättävän yleistä. Mielenkiinnosta laitoimme painomme ja pituutemme Vauva-foorumille, jossa kysyimme muiden äitien mielipidettä ulkonäöstämme. Vastausviestit olivat seuraavan kaltaisia: ”Hyi, todella säälittävä paino.” ”Voiko, kukaan mies katsella tuollaista, oot varmaan iljettävä näky”. ”Oravannahka olet pelkästään.”

Mikä tässä nyt oikein on OIKEIN? Kurvikkaat saavat haukkua laihoja mennen tullen, mutta toisinpäin ei! Valtava äitijoukko puolustaa toinen toisiaan, joista meikäläiset jää ulkopuolelle eittämättä.

Iltalehdessä Petra kertoo, kuinka ennen hän on inhonnut peilikuvaansa ja nähnyt itsensä vain lihavana. Mutta nyt kaikki on toisin, nyt hän näkee peilistä äidin, joka on synnyttänyt kaksi poikaa. Kiitos tämän haasteen!

Onhan se todella hienoa että Petralla on nyt parempi mieli. Mutta tosiasia on, että hän on edelleen yhtä lihava ja luultavasti elämäntavat ovat edelleen samat, mutta nyt syy lihavuuteen on vieritetty lapsien niskaan! Asiat on välillä niinkin yksinkertaisia kuin: 1. syö terveellisesti 2. liiku tarpeeksi. Kahden lapsenkin kanssa voi harrastaa liikuntaa vaikka ei pääsisikään salille. Siitä on todisteena huippukunnossa oleva himoliikkujamme SH.

Mikäs satuolento se tässä on?
SIMille kerran sanottiin, että voihan olla jokin sairaus, ettei laihdu. No, SIMillä oli kaksi lihavuutta aiheuttavaa tautia synnytyksen jälkeen, mutta laihtuminen onnistui silti. SIMillä oli kuuluisaakin kuuluisampi kilpirauhasen vajaatoiminta, joka hidastaa aineenvaihduntaa. Tämän lisäksi SIMin piti syödä vielä säännöllisesti kortisonia, joka tiedettävästi turvottaa. Mutta syömällä vähän ei paino kuitenkaan noussut. Itsekuri on oltava välillä todella kova, mutta jos tietää mitä haluaa, sen voi saavuttaa!

Ihka aito mielikuvituksen tuote!
Mikäli joku ihminen, joka nyt lukee tätä, on kurvikas ja ylpeä painostaan, niin hyvä! Älä missään nimessä muuta itseäsi. Maailmassa ei ole mitään kauniimpaa kuin itseään upeasti kantava nainen, joka on silmin nähden ylpeä joka kohdasta itsessään. Tämä ei ole kirjoitus lihavia vastaan, vaan sitä yleistystä, että lasten saaminen olisi syy lihavuuteen ja että laihat äidit eivät olisi arvokkaita! Miksi aina kun puolustaa jotakin, pitää vastapuolta haukkua ja alentaa?

Tämä on vastaisku laihojen äitien puolesta. Vasten omaa tahtoamme vartalossamme ei ole jälkiä raskaudesta. Kyllä, me näemme paljon vaivaa pysyäksemme timmissä kunnossa. Kyllä, meillä molemmilla on kaksi pientä lasta. Kyllä, ne on ihan itse synnytetty ;)

Rakkaudella kaikista äideistä tykäten (myös oravannahkaisista),

SIM & SH

145 kommenttia:

 1. Aamen! Mahtava kirjoitus! Aurinkoa teille äitiyteenne, ikinä ei tee mitään oikein..

  VastaaPoista
 2. Aivan loistava kirjoitus! Mietin juuri samaa asiaa tämän haasteen tiimoilta, miksi äiti ei saisi näyttää hoikalta ja lihaksikkaalta, vaikka olisikin synnyttänyt?
  Mahtavaa, upeeta naiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jos tykkää olla laiha niin sitten lapset kainaloon ja lenkille ;) Kiitos sulle rakas <3 SIM

   Poista
 3. Ihana SIM ja SH. Mahtavaa rohkeutta, pakko jakaa täää!!!!

  VastaaPoista
 4. Ihan loistava kirjoitus! Miksi se on "EPÄTOSI", en myöskään ymmärrä tätä. Taas tasapäistetään kaikki yhteen muottiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Toivottavasti tuo EPÄTOSI kommentti tuli iltalehdeltä eikä oikeasti Mintulta ;) T: Kuvituksen luomat

   Poista
 5. Laihoja äitejä katsotaan usein nenänvartta pitkin ja käsketään syömään paremmin, niin totta tämä kirjoitus. Jakakaa tää mintulle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen huomannut saman. Kiva, että tykkäsit! MRV

   Poista
 6. Ikävä että olette saaneet sellaisen käsityksen. Kuten OMISSA teksteissäni (en iltalehden blogipostauksen pohjalta tekemien omien päätelmien) olen kirjoittanut että tämän haasteen tarkoitus on se että JOKAINEN nainen voisi hyväksyä itsensä paremmin. Oli sitten minkä mallinen ja kokoinen tahansa, arvilla tai ilman. Minä nyt vain satun olemaan tämän näköinen.
  Jotkut palautuvat neljännenkin lapsen jälkeen synnytyksestä nopeasti, joidenkin iho, vatsapeitteet, vatsalihakset repeytyvät ja venyvät pahasti jo ekassa, eivätkä välttämättä palaudu kuin vasta kirurgin veitsen alla.
  Mutta iltalehti oli kyllä oikeassa, on epätotta laittaa kaikki naiset vain yhteen muottiin (vaikka tämä ei omasta suustani olekkaan). Me kaikki kun olemme niin erilaisia, eri muotista, mutta silti aivan yhtä upeita kaikki. Eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyttäkäämme iltalehteä väärästä uutisoinnista sekä muita äitejä toisten lannistamisesta heti hyvän alkuideasi jälkeen! Molemmat blogikirjoitukset hyviä, sekä Mintun että tämä!

   Poista
  2. Ehkä iltalehti vähän kärjisti asiaa, mutta kyllä se pikkasen pisti silmään kun isolla otsikolla voit lukea miltä näytät, vaikket siltä näytäkään. Ja kun et siihen muottiin sopinut niin tuli noottia muilta äideitä. Mintun alkuidea oli tosiaan hyvä, mutta muutamat äidit sitten pilasivat homman kun eivät oikeasti halunneetkaan hyväksyä kaikennäköisiä äitejä mukaan. Et tästä tuli joidenkin osalta vain tietynlaisten äitien juttu. Laihat ja muodokkaat, kaikki on aivan yhtä ihania! SIM

   Poista
 7. Joo, iltalehti laittaa varmasti sanoja suuhun. Mutta kyllä se totta on että monet pulskemmat äidit puhuivat rumaan sävyyn laihoista bloggaajista, tämä ei ollut Mintun vika. Minttu oli alunperin hyvällä asialla! Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tämä meni. Ja samaa mieltä, ei ollut Mintun vika. Ilmiöt vain saavat yleensä ympärilleen ikäviä lieve-ilmiöitä :/ Kiva, että tykkäsit! :) MRV

   Poista
 8. Kiitos loistavasta kirjoítuksesta! Itse olen vielä lapseton kovaa treenava nuori nainen, ja juuri ihailin rannalla pienen lapsen todella timmikroppaisia äitejä (2kpl samaa aikaa lähistöllä!) Olisi tehnyt mieli käydä sanomassa että jumaliste voit näyttää hyvältä! Paremmalta kuin suurin osa nuorempia lapsettomia naisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit käynyt vaan sanomassa! :)) Tuskin kukaan kuulee positiivisia asioita itsestään tarpeeksi! <3 Rakkautta ja iloa päivääsi! SIM

   Poista
 9. Aina vain uutisoidaan laihuudesta..ja miten ihmisillä on anoreksia tai jotain muuta..miksei voi vastapainoksi siis myös kertoa "tavallisista" normaali kokoisista naisista. Mallit ovat aina langan laihoja ja sitä ihannoidaan..ja ihmiset sairastuvat anoreksiaan. Ihmisiä on erilaisia. Minttu sanoi hyvin, että jokainen voisi hyväksyä itsensä. Harvemmin uutisoidaan tai on kuvia juuri näistä tavallisista pulleista ja arpimahaisista äideistä joten se oli minusta kiva että se tuotiin päivän valoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan hieno juttu, että kaikenlaiset äidit saivat huomiota - myös ne normaalikokoiset tai lihavat. Se taas ei ollut kivaa, että laihoja kiellettiin osallistumasta ja suorastaan haukuttiin! Huomattavasti suurempi osa ihmisistä on sairaalloisen ylipainoisia kuin anorektisia. Anoreksiakin on silti ongelma, mutta onneksi nyt on tulossa muotiin myös muunkokoiset mallit ja vartaloihanteet :) MRV

   Poista
 10. Loistava kirjoitus! Itse laihana äitinä törmään laihuusrasismiin kokoajan. Aivan kun äitilapsipiireissä ne pullantuoksuiset pulleat äidit aivan tiedostaen työntävät laihat pois ympäriltään.. "Me ollaan parempia". Ihanan näköisiä äitejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tämän huomannut! Ihan kuin kateudesta saisi tehdä mitä tahansa. En tajua, miten kukaan kehtaa edes näyttää olevansa kateellinen - mielestäni se on asia, joka pitäisi käsitellä oman päänsä sisällä ja olla oksentamatta sitä kaikkien päälle. Kiva, kun tykkäsit! MRV

   Poista
 11. Pistäkää ne upeat vartalonne nyt piiloon! Se on niin että vain pulleilla on oikeus tehdä tälläisiä päivityksiä. ;) Liiiian upeitaaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pistetään pistetään! Ensin kerätään vähän vihoja päällemme ;) SIM

   Poista
 12. Hyvä postaus!! Mulla kans samasta aiheesta parikin :D Terv. epätosi äiti joka oli entisellään 3 viikkoa viime synnytyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, mielikuvituksen ja photoshopin tuote

   Poista
  2. Olen kyllä käyttänyt painttia :) MRV

   Poista
 13. Jes! Kerrankin joku muukin on samaa mieltä kanssani, että tuo raskaus ei ole tekosyy olla lihava, siihen voi itse vaikuttaa. Loistava teksti, ja upean näköisiä naisia!

  VastaaPoista
 14. Menee pullat ja raejuustot nyt kaikilta sekaisin. Iltalehti tunnetusti haluaa, että on olemassa vain yksi naismuotti, johon jokaisen naisen pitäisi mahtua ja sitten tulee "keskustelua" kun joku nainen ei mahdu. Äidit ovat tässä sivutekijä, sillä luen muutamaa lihavahkon naisen blogia ja siellä kommenttiosiossa usein haukutaan laihoja naisia tässäkin postauksissa esiintyvillä kommenteilla. Samaten laihat haukkuvat ainakin jollain tapaa lihavia.

  Mintun idea oli hyvä: jos jokainen voisi olla tyytyväinen itseensä, oli sitten laiha, hoikka, pyöreä, lihava jne. Ja samalla antaisi muille oikeuden olla tyytyväinen itseensä. Joku nainen palautuu synnytyksestä välittömästi ilman jälkiä, joku toinen ei koskaan. Mitä sillä on merkitystä muille? Ja laihtuminen on aina helpompaa kun tietyllä tapaa hyväksyy itsensä. Sitten ei tule niin helposti jojo-laihdutusta ja jatkuvaa repsahdin-tsemppaan jne. putkea.

  Itse olen hoikka ja tällaiseksi aion palautua myös raskauden jälkeen; toki muutoksiakin voi jäädä, mutta viihdyn hoikkana. En kuitenkaan halua, että siitä tulee pakkomielle vaan toivon, että jaksan hyväksyä itseni lihavampanakin - ja käyttää aikani muuhun kuin oman painoni/ulkonäköni murehtimiseen silloin kun olen lapsen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mintun idea oli kyllä tosiaan hyvä, mutta kuten aina, ilmiö saa ikäviä lieveilmiöitä - tässä tapauksessa hoikkien äitien ulkopuolelle sulkemisen.

   Itsensä hyväksyminen on tosiaan koko jutun ydin! :) Itsetunto-ongelmia on kaikenpainoisilla, myös niillä laihoilla. Jos jokainen hyväksyisi itsensä, tuskinpa tulisi edes ilkeitä kommentteja. Ne kun usein johtuvat kateudesta. MRV

   Poista
 15. IHANAA!! Miksei iltalehti voisi uutisoida tätä blogia. Lapset eivät ole syy lihavuuteen eikä laihuus todista naisen olevan huono äiti!

  VastaaPoista
 16. Kaikkien vartalot ja elimistöt käyttäytyvät eri tavalla raskauteen ja synnytykseen. Aina ei voi itse valita millainen sinusta tulee synnytyksen jälkeen vaikka treenaisikin. Aina ei voi edes treenata.

  "Lapset eivät ole syy lihavuuteen eikä laihuus todista naisen olevan huono äiti!" Lapset voivat olla joillekin syy lihavuuteen ja kuka väittää että laiha on huono äiti? En ole koskaan kuullutkaan.

  Reagointi blogeihin ja lehtikirjoituksiin näin voimakkaasti kertoo ehkä siitä että ihmiset ovat tyytymättömiä ja epävarmoja itsestään ja ottavat herkästi itseensä. Miksi? Miksi toisen arvostelu sattuu niin paljon? Miksi siitä pitää edes välittää? On sitten minkä kokoinen tai näköinen tahansa.

  Pitäkää vaan huoli itsestänne ja olkaa onnellisia muiden mielipiteistä välittämättä!

  Nimim. Normaalipainoinen onnellinen, itseensä tyytyväinen äiti jonka toipuminen synnytyksestä kesti 3 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiys on herkkä asia, ja jokaisella on jokin mielipide siitä. Toisten arvostelu sattuu erityisesti tällaisella alueella. Miten lapset voivat olla syy lihavuuteen? Ja luepa kommentit tästäkin postauksesta, monet kertovat, miten ovat saaneet paskaa niskaansa laihoina ja erityisesti laihoina äiteinä. Ehkä sitä ei kuule, jos ei tällaista palautetta itse saa.

   Tottakai toipuminen synnytyksestä voi kestää, ja varmasti elimistö muuttuukin synnytyksen myötä. Mutta ei se silti ole syy haukkua niitä, jotka toipuvat hyvin. Tämä oli kirjoituksen pointti. MRV

   Poista
 17. http://www.iltalehti.fi/perhe/201308060095146_pr.shtml?fb_action_ids=653919594619086&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22653919594619086%22%3A577623072280105%7D&action_type_map=%7B%22653919594619086%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

  VastaaPoista
 18. Minä taas olen lihava ja olen sitä mieltä ettei raskaus, eikä lapsi lihota, vaan minä ihan itse ahdan itseeni kaikki nämä lihottavat tekijät. Jos olisin elänyt toisella tavalla, minäkin olisin laiha ja hyväkroppainen. On tekosyytä kaikki sellainen. Kaikki olemme itse itsestämme vastuussa ja minä ainakin nostan hattua ja arvostan sellaisia äitejä jotka jaksavat pitää itsestään huolta jo ihan raskausajasta lähtien. Onhan se sanomattakin selvää että hyväkuntoinen äiti jaksaa lapsenkin kanssa paremmin, kun äiti joka vaan syö, eikä liiku/kuntoile. Minulta ainakin puuttuu selkärankaa, kun en tee asialle mitään. Aina vain ajattelen että kyllä mäkin vielä joskus olen hoikka ja kaunis äiti. Väittäisinkin tässä, että hoikat ja hyväkuntoiset äidit ovat monesti parempia kun me lihavat :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanoisi suoraan että parempia, vaan ehkä parempia itsekurissa. Sekin on vain yksi ominaisuus, mutta tässä asiassa tärkeä. Minä pystyin laihduttamaan ja kuntoilemaan hulluna vain silloin, kun vihasin itseäni tarpeeksi - nykyään liikun sopivasti ja syön kohtuullisesti ja voin todella hyvin :) En kuitenkaan ole hoikka. Minulle siis itseviha antoi itsekuria - mutta takaisin en sitä haluaisi. Nyt olen tyytyväinen :) MRV

   Poista
 19. Syy miksi Petrakin aluksi inhosi vartaloaan ja miksi tuhdimmat, itsestään kovasti ylpeäksi yrittävät polkevat kateellisina laiheleita on se, että ihmiset pitävät laihuutta kauniina ja menestyksen merkkinä. Myös he itse. Minusta on ihanaa että kaikenlaista kauneutta arvostetaan, mutta vaikea uskoa tuollaisten käärmekielien oikeasti olevan sinut ja sujut itsensä kanssa, olevan OIKEASTI ylpeitä omasta vartalostaan, kun kokevat toisenlaiset, "kauniimmat" naiset niin suurena uhkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on minustakin kamalaa :( Naisten pitäisi selvittää, onko se psyykkinen vai fyysinen syy, miksi ovat kateellisia eivätkä viihdy itsensä kanssa, ja tehdä töitä sen asian eteen. Joko käsitellä tunteitaan (ehkä ammattiavun kanssa) tai sitten vaikka painua lenkkipolulle. Minua inhottaa, että oma paha olo vuodetaan muiden päälle, etenkin tällaisissa ulkonäköasioissa. MRV

   Poista
 20. Kiitos tästä tekstistä ja varsinkin kuvista. Kun katsoin noita toisia haasteeseen osallistuneita, niin tuli sellainen olo, etten ikinä hanki lapsia, jos kroppa jää sellaiseen kuntoon! Mutta onneksi ilmeisesti on ihan oma valinta treenaako sen vauvamasun pois vai ei. Ja vielä telkkarista tuli joku brittikauneusleikkausohjelma, jossa se lääkäri väitti ettei voi saada samanlaista mahaa kuin ennen raskautta ilman kamalaa leikkausta. Vihaan yli kaiken ihmisten silpomista, joten olisin oikeesti jäänyt varmaan lapsettomaksi ilman tätä kirjoitusta, sen verran turhamainen olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen turhamainen, ja sain kyllä tästä kirjoituksesta vielä lapsettomana inspiraatiota! :) MRV

   Poista
  2. "Kun katsoin noita toisia haasteeseen osallistuneita, niin tuli sellainen olo, etten ikinä hanki lapsia, jos kroppa jää sellaiseen kuntoon!"

   Tääkö on sitä positiivista kommentointia sitten?

   Poista
 21. eiks kaikki vois vaan olla haukkumatta kaikkia ja huolehtia vain niistä omista vartaloistaan....huoh!

  VastaaPoista
 22. voi, hyvä kirjoitus joka tuo juurikin sitä toista näkökulmaa asioihin. kun puhutaan arasta aiheesta, kuten tässä paino, media suitsuttaa asiaa VAIN toiselta näkökannalta, ja ihmiset eivät kykene näkemään myös sitä "laatikon toista puolta"

  olkaa ylpeitä. olkaa nättejä. pääasiassa varmasti itsekurin ja uhrautumisen (tarkoitan tällä sitä, että uhraa sitä vapaa-aikaa muuhunkin kuin sohvalla istuskeluun) ansiosta näytätte noin hyviltä. ja ehkä vähän on geeneissäkin tultu vastaan. mutta NAUTTIKAA! tämän postauksen ansiosta myös TOIVON sitä, että näyttäisin jommalta kummalta teistä, kun oma vaavi on tullut ulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, tätä SH ja SIM yrittivätkin tuoda esille :) Ja itsekin toivon, että lapsen saatuani saisin itseni näin hyvään kuntoon kuin he. Minusta tämä on myös inspiroiva kirjoitus - ei pelkää äitiyttä niin paljon, kun tietää, ettei ole pakko menettää itseään :) MRV

   Poista
 23. Niin, musta lihavuus on tässä asiassa besides the point. Musta kyse on enemmän niistä karmeista arvista, joita vaan joillekin tulee halusi tai ei. Itse haluaisin olla laiha joo, mutta tykkään syödä, joten en ole. Raskauden jälkeen kyllä laihduin oikein kivasti imettäessä laihemmaksi kuin olin ollut vuosiin. Mutta ne raskausarvet...ah ja voih, mun vaan on pakko oppia elämään niiden kanssa. Niitä tuli, vaikka painoa kertyi raskausaikana olle 10 kg lisää. Eikä mun mielestä tällaiset itsensä kehumiset nyt suoranaisesti auta asiaa, voin vaan kadehtia. Vertaistuki ehkä vähän auttaa. Aika turha kirjoitus siis, koska maailmahan on laihojen ja kauniiden. Ei läskien arpimasujen. Mut joo, kateellinen olen se myönnettäköön ihan suoraan. En vaan tajua miten joku joka on sitä mitä maailma haluaa, voi ottaa itseensä kun joku muu on tyytyväinen itseensä? Ei mee jakeluun. Nyt sitten miehet postailee tätä facebookiin, koska tällaisina he haluavat nähdä synnyttäneet naiset. TODELLA masentavaa. t. Lihava arpimaha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mieltä.... joo on kaunista ja laihaa ja ihanaa ja todella kurinalaista, mutta entä me joilla näitä ominaisuuksia ei ole? kaikissa muissa asioissa ylistetään laihoja ja upeita ihmisiä, oli lapsia tai ei, lihavat tuntevat itsensä huonoina ihmisinä olkoon syy mikä tahansa lihavuuteen. kun sitten kerrankin pehmomasuisia arpivatsaisia naisia nostetaan jalustalle niin eikös ne laiheliinit vedä jalustan alta pois ja nouse itse sille. hyvin on kirjoitettu juu, mutta jotenkin kauheeta itsekehua ja ihan selvä hyökkäys sitten näitä pyöreitä äitejä kohtaan, vähän kun on tullut iltalehden jutun myötä parempi mieli omasta itsestään niin sitten murskataan sekin... kaikki äidit ovat yhtä arvokkaita ja kauniita...

   Poista
  2. Te olette missanneet kateuksissanne koko kirjoituksen pointin! Kysehän on siitä, että nämä lihavat äidit pilkkasivat hoikkia. Tässä postauksessahan nimenomaan sanotaan, että KAIKKI ovat arvokkaita, MYÖS hoikat, eivät vain lihavat/arpeutuneet. Ei laihoja tarvitse ylistää, mutta ei myöskään haukkua ja laittaa heitä tuntemaan oloansa huonoksi.

   Ettekö opi mitään siitä, että teitä haukutaan? Haluatte sitten laittaa oikein hyvän kiertämään? Ei ole laihojen syy, jos te alistutte kauneusihanteille ja podette huonoa itsetuntoa.

   Poista
  3. Lisäksi tämänkin blogin kirjoittajakaan ei sovi perinteisiin kauneusihanteisiin, mutta hän on rohkeasti esillä ja näyttää, että on tyytyväinen itseensä. Te sen sijaan anonyymisti heitätte oman huonon olonne toisten vastuulle. Ottaisitte blogin sanomasta opiksenne ja rakastaisitte itseänne! Se on vain omalla vastuullanne.

   Poista
  4. Hahaa, anonyymisti, enpä näe sunkaa pärstääs tossa ja "Henna" nimenä ehkä Suomen yleisin, sanoisin sinua yhtälailla anonyymiksi kirjoittajaksi :)

   Poista
  5. Henna kiteytti idean hyvin! Kaikki ovat yhtä arvokkaita, muodokkaat, laihat, arpiset ja arvettomat. Mutta juuri sitten ne hoikat ja arvettomat pitäisi pysyä piilossa kun iltalehti ilmoittaa kaikkien näyttävän juuri siltä miltä iltalehtien kuvissa näytettiin. KAIKKI äidit ovat parhaita, ja me toimme esiin nyt vain toisen puolen asiasta.. Rakkautta! <3 SIM

   Poista
 24. Hyvin sanottu Henna!

  VastaaPoista
 25. En tiedä minkä ikäisinä SIM ja SH ovat saaneet lapsensa, mutta äitini synnytti kolmekymppisenä kaksi isoa mukulaa ja se mahanahka ei siitä palautunut. Ei, vaikka äitini teki fyysistä työtä ja harrastaa aktiivisesti liikuntaa (vähintään 20km työmatkapyöräilyä päivittäin). Valitettavasti se aktiivisinkaan liikunta ei niitä löysiä masunahkoja kiinteytä, vaikka hieman sellaisen kuvan tästä kirjoituksesta saikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pointti ei näillä ollut haukkua mitään arpia tai löysää ihoa vaan että laihat eivät saisi laittaa kuviaan nettiin. Niin se vaan on että kun nämä tytöt uskalsivat näyttää että tälläisiäkin äitejä on ja ovat ylpeitä itsestään niin heti hyökätään ja tyrmätään kirjoitus. Maailma on pullukoiden!

   Poista
  2. Kaikki eivät palaudu ikinä, mutta jotkut palautuvat. Pointti ei ollut, että kaikkien pitäisi kiinteyttää itsensä hampaat irvessä! Jos näin luulit, luepa postaus uudelleen ja tsekkaa kommentit.

   Ja ainakin SH:sta voin sanoa, että lapset ovat olleet isoja (pitkiä ja reippaasti yli 4-kiloisia molemmat), samaten kuin rouva itsekin aikanaan (5,5 kg ja 54 cm). Tämä vain tällaisena kuriositeettina, itse aina naureskelen siskolleni tästä :D MRV

   Poista
 26. Miten jotkut lukee tätä niin väärin? Tässä ei haukuta ketään! Kolikolla on aina kaksi puolta ja iltalehti tosiaan katsoi asiaa vain siltä toiselta puolelta todella kapeasti. "Tälläisiltä näyttävät synnyttäneet äidit" haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset lukee asioita välillä niin kuin he haluavat sitä lukea.. :D haha just niin! SIM

   Poista
 27. Ja se kamala yleistys mama go go blogissa että pitää opettaa sinkkumiehille miltä synnyttänyt näyttää. Eihän miehillä seiso enää niiden iltalehtikuvien jälkeen. Luojan kiitos te näytitte miltä myös voi näyttää! Onko molemmilla puolisot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kommentti kun itse olen kuullut toisin päin eli kun olet noinkin laiha, miten miehesi voi haluta sua... Siis mitä nämä kommentit oikein on ja mistä kumpuaa? Jotku naiset kyllä jaksaa toisten naisten ulkonäköä näköjään maailman tappiin asti.

   Monet ihmiset rakastuu ihmiseen ja haluavat tätä senkin jälkeen, kun tämä muuttuu syystä tai toisesta fyysisesti. Kaikkien ei toki tarvitse haluta kaikkia ihmisiä, mutta omien haluamisten perusteella, ei kannata kertoa mitä ja ketä muut haluavat ja millainen seksielämä heillä mahtaa olla.

   Poista
  2. Tämä nyt on tätä ilkeilyä taas, jota tekstillämme halusimme vähentää. Eli ei haukkumista, puoleen eikä toiseen! Sekä laihoista että lihavista sanotaan tosiaan samaa asiaa, että miten miehesi voi haluta sinua. Herätkää nyt jo! Miehet ovat persoonia samalla tavalla kuin naiset (MIKÄ TIETEELLINEN MULLISTUS, TODELLAKO?) ja tykkäävät eri asioista. Ja vaikka vartalo olisi muuttunut, rakkaus/himo voi kohdistua muuhunkin kuin naisen ruumiiseen tai sen osiin. MRV

   Poista
 28. Kylläpä oli taas hyvä kirjoitus, josta on varmasti taas monet palkokasvit vedetty sinne nenuliin (ja vauvafoorumit käy kuumana). Jotta niille viimeisillekin herneille olisi vielä käyttöä, niin tulinpa vaan kertomaan, että lällislää, minunkin lähipiiristäni löytyy näinkin upea ja kuuma äiti:
  http://puustifit.blogspot.fi/2013/08/the-shape-of-mother.html

  VastaaPoista
 29. Minultakin taisi mennä tämän jutun pointti ohi, joten ilmeisesti se on sitä kuuluisaa herne-maissi-paprikaa sitten. Alkuun voisin kertoa, että olen laiha, eli en siis kateellinen. Lapsena hiukan muistan ärsyyntyneeni, kun koululääkäri kyseli jatkuvasti vanhemmiltani, syönkö tarpeeksi, mutta muuta syrjintää en ole kokenut. Lähinnä olen saanut olla tyytyväinen ja ylpeä vartalostani.

  En ole vielä synnyttänyt (vauvaa yritetty kohta vuosi, eli siksikin tämmönen synnyttäneiden vartaloista jauhaminen ärsyttää, keskittyisitte siihen, että olette ne lapset saaneet...), eli en siis henkilökohtaisesti tiedä, miten laihoihin äiteihin suhtaudutaan. Kuitenkin mediassa ainakin suhtautuminen on _hyvin_ positiivista: laihuus on se ihanne! Kerrotaan ihaillen niistä, jotka ovat päässeet takaisin mittoihinsa nopeasti yms. Ikinä koskaan ei puhuta, että nämä hyvässä kunnossa synnytyksen jälkeen olevat olisivat jotenkin huonoja äitejä. Ok, tätä ehkä tapahtuu keskustelupalstoilla, ja olen sitä mieltä, että laihojen haukkuminen on yhtä typerää kuin läskienkin, mutta laihoja haukutaan kateudesta. Laihat ovat sitä yhteiskunnassamme vallitsevaa ihannetta, jota tulee muutenkin joku tuutista.

  Siksi en ihan ymmärrä, että pitää alkaa kitisemään tällaisesta haasteesta, missä tuodaan esiin myös se toinen puoli: kaikki eivät palaudu ja vartaloita on toisenlaisiakin ja se on todellisuutta. "Yhyy! Iltalehti ei maininnut meitä laihoja mammoja ollenkaan, mutta kattokaa nyt, kyllä kuumia äitejä on!" Minun käsittääkseni haasteessa ei kielletty, ettei synnytyksen jälkeen voisi palautua, tuotiin vaan esiin se fakta, että raskaus yleensä muuttaa vartaloa. Jos ymmärrätte iltapäivälehtien otsikointia, niin ehkä hoksaatte, että otsikko "Tältä näyttää osa synnyttäneistä äideistä, mutta eivät kaikki!" olisi ollut hieman hassu.

  Olen sitä mieltä, että myös hoikat äidit saavat olla ylpeitä vartalostaan ja näyttää sen. Heille se tosin ei taida olla kovin hankalaa! Tässä haasteessa samaa oikeutta annettiin myös niille geeniarpajaisissa vähempiosaisille, joten kyllä, pointti meni vähän ohi! Vaikka varmaan siellä jossain takana oli ajatus siitä, että kaikki vartalot on yhtä arvokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellä olevalle anonyymille; teksi kirjoitettiin ilmeisesti siitä syystä, että hyväkuntoisia synnyttäneitä äitejä syytettiin haasteeseen osallistumisesta, koska heillä ei näy mitään merkkejä synnytyksestä. (Lue blogikirjoitus uudelleen, siellähän se lukee) Kaikki vartalot ovat yhtä arvokkaita tosiaan, miksi sitten hoikat äidit eivät voisi haasteeseen osallistua.

   Laura

   Poista
  2. Pointti taisi sinulta tosiaan mennä ohi. Ajatus oli se, että laihoja äitejä ryhdyttiin haukkumaan ja heiltä kiellettiin osallistuminen haasteeseen (kuten postauksesta on selvästi luettavissa).

   Kirjoituksella yritiin kiinnittää huomio myös siihen, että usein kurvikkuutta kehuttaessa tai naisihannetta laajennettaessa pyritään alentamaan sitä nykyistä ihannetta - tässä tapauksessa hoikkaa. Jos joku ei ole laiha, häntä lohdutetaan sillä, että "miehet tykkää, että on jotain, josta ottaa kiinni!" tai "ainoastaan homomiehet tykkäävät pojannäköisistä naisista!". Tällöin omaa itsetuntoa kohotetaan, mutta unohdetaan kokonaan että on ihan oikeasti olemassa niitä laihoja ja "pojannnäköisiä" naisia, joille tulee tuollaisista sutkautuksista paha mieli.

   Erityisen paha mieli tulee, kun laihoilta naisilta kielletään naiseuden lisäksi äitiys! Pitäisikö mielen olla parempi, jos tiedostaa haukkumisen takana olevan kateuden? Miksi kateuden kohteiden pitäisi sietää kateutta ja haukkumista hiljaa? Ei se ole heidän vikansa, jos muut eivät osaa elää itsensä kanssa.

   Itse olen siis tämän blogin (pää)kirjoittaja Miss Ruki Ver. Olen vartaloltani "kurvikas", mutta minua ärsyttää tämä monimuotoisuuden nimissä tehtävä syrjiminen. Kaikki vartalot tosiaan ovat yhtä arvokkaita, jos vartaloiden omistajat ovat sujut itsensä kanssa. Mutta kateus ja katkeruus kertovat muuta viestiä: silloin kannattaa tehdä jotain joko psyykkiselle tai fyysiselle minälleen. Miettiä, mistä ahdistus nousee ja tai tehdä töitä sen eteen, että tekee ruumistaan sellaisen, kuin haluaa. Ennen kaikkea hyväksyä itsensä. MRV

   Poista
 30. Ihanaaa!!! Kiitos tästä kirjoituksesta! Tiedän monia sellaisia äitejä, jotka ovat jopa tehneet vuosia töitä sen eteen, etteivät olisi niin langanlaihoja kuin pari kuukautta synnytyksen jälkeen olivat! Ihanaa, että joku rohkeasti kommentoi tästä asiasta tätä toistakin puolta!
  Ja mä olen kanssa monesti pohtinut, että miksi hieman pyöreämmät ihmiset saavat nimitellä laihoja, muttei toisinpäin! Se on mielestäni kovin hullunkurista! Voihan se laihuuskin (nyt nimenomaan siis LAIHUUS) olla vastoin omaa tahtoa ja kiusallista, jos esim. luut törröttävät jne... Ei silloin tunnu kovin hyvältä, jos pyöreämmät ihmiset haukkuvat laiheliiniksi ja pulkannaruksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja ole hyvä! :) Parasta olisi, jos kukaan ei nimittelisi ketään. Outoa tässä kuitenkin on se, että läskiksi haukkuminen on sosiaalisesti tuomittavaa mutta laihaksi haukkuminen ei. MRV

   Poista
 31. Nyt minulla menee kyllä yli ymmärryksen.. Olenhan toki vain 16-vuotias, mutta siltikin. Minun ikäisieni keskuudessa haukutaan jos äiti on pyöreä ja jos itsekin on pyöreä.. Mutta äitien keskuudessa taas haukutaan jos on laiha?
  Miksi ihmisten pitää olla niin kateellisia toisilleen, miksi he eivät voi hyväksyä itseään ja toisiaan sellaisena kuin ovat..?
  Itse olen aika pyöreä (läskiksikin monesti haukuttu) mutta siltikään en hauku muita jos he ovat laihoja tai pyöreitä... Paitsi nämä tyyliin ''supermallit'' jotka syövät servettejä että nälkä pysyisi esityksen ajan loitolla... SE on säälittävää.. Ei, minulla ei ole mitään hajua miten jouduin tänne, mutta halusin vain kertoa mielipiteeni. ( Olen erittäin pahoillani jos onnistuin jonkun tällä suututtamaan tai onnistuin loukkaamaan jotakuta. Ei ollut tarkoitukseni.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella hyvä kysymys, että miksei voi hyväksyä itseään ja sitä kautta myös muita. Kurjaa, että sinua on haukuttu läskiksi, mutta onneksi et laita sitä kiertämään ja hauku muita! Kiitos kommentistasi, ja kiva että kävit ja luit :) MRV

   Poista
 32. uuh..mä en ole edes äiti ja luen kauhulla näitä juttuja kuinka ulkonäkö on THE THING tänäpäivänä. Mulla on erittäin huono itsetunto ja koen jopa siitä huonoa omatuntoa koska tiedän että se on vielä vähemmän hienoa jos ei pidä itseään kauniina...ajattelen olevani ruma ja kaikki muut ajattelee että kait se sitten on kun ei itsekään itseään arvosta. niin hirveä oravanpyörä josta olis ihan hienoa päästä joskus pois...
  nimim. joskus vielä lakkaan elämästä muille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkonäkö on tietysti äitiydessä vain sivuseikka, vielä enemmän tapellaan kestovaipoista, purkkiruoista, imettämisestä, perhepedistä... :D Usko pois! Mutta äidit eivät lakkaa olemasta naisia, kun he saavat lapsen, joten ulkonäkö on tärkeä osa elämää yhä silloin. Jotkut eivät vain halua myöntää sitä, ja sitten tämä paha olo purkautuu toisten haukkumisena ja ulkonäköä arvostavien halveksumisena. Onnea sinulle kuitenkin itsesi arvostamiseen oppimisessa, suosittelen tekemään töitä sen eteen! Se kannattaa :) Kaikkea hyvää sinulle <3 MRV

   ps. aloita vaikka täältä: http://pinthefuckups.blogspot.fi/2013/07/unelmakroppa.html

   tai täältä: http://pinthefuckups.blogspot.fi/2013/08/siperianhusky-esittaytyy.html

   Poista
  2. Voisi tietysti miettiä sitäkin, että minkä takia se ulkonäkö on niin tärkeä naisille? En voisi kuvitellakaan miesten bloggaavan puolialastomia kuvia itsestään koittaen hakea hyväksyntää. Ei heidän tarvitse, koska miehinä heitä arvostetaan sen perusteella minkälaisia ihmisiä he ovat ja mitä he tekevät, vielä tänäkin päivänä naisten tärkein ominaisuus on ulkonäkö ja tämä blogihaaste ja siitä syntynyt kohu on hyvä todiste tästä.

   Poista
  3. Melkein kuusi vuotta vanha keskustelu, mutta oli vaan ihan pakko kommentoida:

   "Mutta äidit eivät lakkaa olemasta naisia, kun he saavat lapsen, joten ulkonäkö on tärkeä osa elämää yhä silloin. Jotkut eivät vain halua myöntää sitä, ja sitten tämä paha olo purkautuu toisten haukkumisena ja ulkonäköä arvostavien halveksumisena."

   Jassoo. Menkkani alkoivat yli 20 vuotta sitten, mutta sinun mukaasi en ilmeisesti saisi kuitenkaan pitää itseäni naisena. Naamani rääpiminen peilin edessä 24/7 ei ole nimittäin koskaan kiinnostanut minua vähimmässäkään määrin.

   Fakta, jota sinä et ehkä halua myöntää, on se, että on olemassa naisia, joille ulkonäkö EI OLE tärkeä osa elämää. Itselleni merkkaavat enemmän lukeminen, musan kuuntelu, tietokonepelit, yms.

   En halveksi ulkonäköä arvostavia, mutta kyllähän tämä nykymaailman ulkonäkökeskeisyys tekee surulliseksi. Ulkonäköä enemmän pitäisi arvostaa sellaisia arvoja kuin empatia, epäitsekkyys, ym.

   Poista
 33. Suoraansanottuna todella seksikkäitä naisia tässä postauksessa! Harva synnyttänyt nainen itseasiassa edes on niin sairaalloisen lihava kun tässä lihavien tempauksessa niitä kuvia oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Ovathan nuo beibet aika seksikkäitä. MRV

   Poista
 34. Hmm.... Pakko nussia pilkkua.
  Kun katsoo iltalehden ekaa kuvaa,joka on kollaasi. Ei voi sanoa että kaikki äidit siinä on läskejä. Löytyy sieltä normaaleja ja laihojakin.
  http://www.iltalehti.fi/nainen/2013080117321337_na.shtml
  Mielestäni ei siis voi pelkästää iltalehteä syyttää.

  En tajua. Miksei jokainen voi olla itsensä?
  Huomasin täältä kommentteja,joissa oli paljon samaa mitä itsekkin ajattelen! Laihat laihoina ja ylpeinä kropastaan ja jos on niitä muotoja tai jopa lihava ni olkoon ylpeä siintä tai tehköön asialle jotain! Ja tiedän laihtuminen ei ole kaikille helppoa,ei itsellenikään,mutta alan olemaan enemmän sinut kroppani kanssa ja tajuamaan sen että omalla kohdalla,kiitos lääkkeiden ja sairauden,asiat menevät tooooodella hitaasti.

  Keneltä se on pois,jos synnyttänyt nainen on laiha ja arveton?
  Tunnen synnyttäneitä,kauniita laihoja ja ARVETTOMIA naisia ja voin tunnustaa että olen hieman kateellinen,kun katson omaa arpia täyttämää röllykkämahaani,mutta en lähtisi heitä haukkumaan epätosiksi O.o

  Julkkiksilla vielä on isommat paineet näyttää hyvältä ja olla laihoja ja timmissä nopeasti synnytyksen jälkee,mutta miksi ei taviskin saisi näyttää hyvältä O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tätä me vähän ajoimme takaa. Iltalehden kuvassa tosiaan oli myös hoikkia naisia, mutta kamalinta olivat ne kommentit, jotka heidän blogeihinsa olivat tulleet :/ Juuri sinunlaisesi ihmiset, jotka voivat itselleen myöntää olevansa hieman kateellisia, ovat oikealla tavalla sitä. Siis käyttävät ehkä sitä kateuden energiaa fiksusti. Koska kateushan on ihan luonnollinen tunne, ja kaikki tuntevat sitä joskus. Ne, jotka kieltävät tunteen, ovat niitä, jotka käyttävät energiansa muiden haukkumiseen ja itsensä sisältä syömiseen. Se on surullista :(

   Kiitos pitkästä kommentistasi, hienoa, että kirjoitus sai sinut pohtimaan asiaa! :) MRV

   Poista
 35. Johtuu ihan siitä, että sairaalloisen ylipainoiset mursut eivät kykene kohtaamaan oman elämäntyylinsä mahdottomuutta. Äärimmäisen hyvä kirjoitus, joka nostaa esille valitettavan yleisen ilmiön poikkeustilojen normalisoimisesta "erilaisuuden" tekosyyllä. Toisin sanoen läski ei ole enää sairautta, vaan tietoinen elämäntapa (ainakin heidän ihran turruttamissa aivoissaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja siitä, että luit kirjoituksen :) On tosin melko ikävää nimitellä ketään mursuiksi. Postauksen pointti oli siinä, että ollaan ylpeitä itsestämme ja annetaan muidenkin olla. MRV

   Poista
 36. Viisaita naisia olette, täytyy myöntää. Kun vertaan tätä blogia esim erään "tukevan aidon muotitietoisen naisen" blogiin on ero kuin yöllä ja päivällä. Tätä blogia lukiessa hymyilyttää ja on iloinen, sitä lukiessa taas alkaa tappi kasvamaan otsaan. Ihminen voi parhaiten eläessään terveellisesti. En ymmärrä tätä nykyajan läski-ihannointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Myönnämme itsekin olevamme viisaita :D En kyllä yhtään tiedä, mihin blogiin tätä vertaat, mutta kiva, että me hymyilytämme ja teemme sinut iloiseksi, se onkin tarkoitus :) MRV

   Poista
 37. Mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset. Ymmärrän sekä teidän pointin, mutta myös toisen kannan asiaan. Itse oon aina ollut urheilullinen ja synnytyksen jälkeen kilot lähti ihan itsekseen. Kaikilla ei kuitenkaan mene ihan samalla tavalla, ja mun mielestä se on myös ihan ok, vaikkei ne kilot ihan heti lähtisikään. Varsinkaan jos imettää, ei todellakaan kannata ruveta laihduttamaan tai vetämään kauheeta treeniä. Ja mitä sitten, vaikka olisi muutama extrakilo, jos se ei haittaa itseä ja ihan oikeasti on hyväksyttävää keskittyä vaan siihen vauvaan ja uuteen elämäntilanteeseen jos haluaa. Sit jos menee lihavuuden puolelle, se on eri asia koska on jo terveysriski.

  Mutta pakko myöntää, että jos näkee jonkun kuvan julkkiksesta joka on synnyttänyt 2vk sitten ja on ihan timmin näköinen, niin rupee miettimään tapahtuiko se "itsekseen" vai onko se vetänyt jonkun hullun dieetin, joista aina välillä kuulee. Tai lukee nimeltä mainitsemattoman suomalaisen julkkiksen blogia, jossa hän kirjoittaa päivä synnytyksen jälkeen että nyt lenkille ja rasvaa polttamaan ja ruokavaliot jne. Sillon vaan rupee miettimään onko arvot ihan kohdallaan. Lopuksi, raskausarvet voi tulla myös urheilulliselle ja hoikalle ihmiselle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tarkoitus sanoa, että kaikkien pitäisi olla laihoja ja arvettomia. Tietenkin arvojen pitää olla kohdillaan: ensiksi hoidetaan lapsi ja sitten vasta itsensä. Mutta kun monella olisi aikaa lastenkin kanssa tehdä jotakin, mutta silti ei tee: mistä tällöin on kyse? Ymmärrän, jos ei esim. sairauden tai vaikean synnytyksen takia pysty huolehtimaan kiloistaan, mutta nämä ovat poikkeustapauksia. Jotkut ovat lihavia vielä lasten ollessa parivuotiaita. Onko äiti tällöin hyvinvoiva? Fyysisesti ei, mutta onko henkisestikään? Jos voi hyvin, saa olla lievästi ylipainoinen - se on terveellisempää kuin alipaino. Jokaisella on oikeus olla tyytyväinen itseensä. Mutta jos on huono olo, miksei sille tehdä mitään? Huonosta olosta kertoo nimenomaan muiden haukkuminen ja alentaminen. MRV

   Poista
 38. Kyllä se niin on että tosi naisella on BMI vähintään 35 ja pitää löytyä verisuonitaudit ja diabetes. Pitäähän naisessa olla jotain mistä ottaa kiinni eikä olla mikään anorektikko.

  VastaaPoista
 39. Asiallinen blogi, verrattuna noihin "öideillä (ja naisilla) pitää olla kurveja ja väh. sata kiloa painoa

  t: monia laihoja ja hyväkuntoisia äitejä tunteva mies

  VastaaPoista
 40. No laihojen naisten haukkuminen johtuu vain katkeruudesta. Ja tämä on totuus, jonka kaikki, jopa ne kaloriina-von-burgermeister-ranskankerma-juustomakkarat syvällä sisimmässään, tietävät. Vaikka ovatkin haudanneet totuuden säälittävän itsepetoksen ja muun syövän alle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja siitä, että luit kirjoituksen :) On tosin melko ikävää nimitellä ketään. Postauksen pointti oli siinä, että ollaan ylpeitä itsestämme ja annetaan muidenkin olla. MRV

   Poista
 41. Loistavaa tekstiä! Oma muija on edelleen mallin mitoissa vaikka 2 lasta jo synnyttänyt.Tuntuu että monet naiset käyttää raskautta tekosyynä rupsahtaa.Otetaan +30kiloa painoa,josta vähintään puolet jää pysyvästi.
  Mitä pahaa siinä on jos haluaa olla hoikka ja näyttää hyvältä?Taitaa suurin osa läskien kitinästä olla kateutta.Hoikkana pysyminen vaatii työtä,läskiksi pääsee kuka tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Juuri tämä epäkohta oli koko kirjoituksen pointti :) MRV

   Poista
 42. Kuinka pinnallista elämää... TSIISUS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisia, jotka välittävät ulkonäöstään, haukutaan aina pinnallisiksi. Etenkin äitejä, joiden ilmeisesti pitäisi lakata olemasta naisia kun saavat lapsen! Tämä on kuitenkin vain yksi keino ilmaista kateuttaan ja yrittää korottaa itseään.

   Tästäkin blogista näkee, että selvästi mietimme myös muita asioita kuin ulkonäköä ja pinnallisia juttuja. Mutta yksi kiinnostuksemme kohde on tosiaan - hyi kauhistus! - ulkonäkö. Se tekee meistä ilmeisesti uhan kaikille muille. MRV

   Poista
  2. Jos suomalaisilta kysytään, millainen on hyvä äiti, vastaukseksi saa yleensä jotain "keskittyy hoivaamaan lapsiaan, laittaa lapsille ruokaa,...". Jos virolaisilta kysytään, niin vastauksen ensimmäinen sana on kaunis, ja sen jälkeen tulee se hoivaaminen ja ruokkiminen.

   Suomalaisesta näkökulmasta virolainen äiti kuulostaa pinnalliselta ja itsekeskeiseltä. Virolaisesta näkökulmasta äidin kaunis ulkonäkö kertoo elämänhallinnasta ja luo uskottavuutta. Suomalaisen feministin tulkinta on, että virolainen nainen saa ruokaa ja hoivatarvikkeita lapsilleen miehensä kautta, ja mitä enemmän äidin ulkonäkö miellyttää miestä, sitä parempaa hoivaa hän voi lapsilleen tarjota.

   (Yritin googlettaa lähdettä, josta aikanaan löysin tämänkin informaationmurusen. Vastaan tuli lähinnä Ilta-Pulun juttuja siitä, mitä mieltä Anu Saagim on suomalaisista äideistä. Koska tämän blogikirjoituksen pointtina oli, että on rumaa arvostella toisten ulkonäköä, jätän linkittämättä.)

   Poista
 43. voi masennus :( näytätte kyllä upeilta. Itse olen aina ollut liikunnallinen ja urheillut paljon myös vauva-ajat. Kroppani tosin ei ole koskaan näyttänyt noin hyvältä ja syytän siitä geenejä kun jäi arpapelissä vain tällainen perisuomalainen tappijalka rekkaperse könästäjä-malli. Painoin parhaimmillaan ennen raskautta 60 kiloa (170cm pituutta) ja silloin näkyi vatsalihakset selkeästi ja olin tällä luojanluomalla kropallani parhaimmillani. Nyt on kunto taas palautunut ja paino laskeutunut jo sinne 60 kilon tuntumaan, vatsalihakset tuntuu kyllä arpisen vatsalöllyränahkan alta, mutta hyväksyä pitää varmaan se, että näkyvät vasta kirugin käsittelyn jälkeen :( Enkä edes syöpötellyt raskausaikana, kilotkin jäi laitokselle.

  Ei tällä kirjoituksella mitään pointtia ollut, kunhan vaan katkeruutta ja kateellisuuttani puran :) Nyt sitä toivoo että olisi osannut arvostaa edes sitä raskautta edeltävää kroppaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Ihan vaan näin vinkkinä kerron, että Siperianhusky on tehnyt valtavasti töitä sen eteen, että vatsanahka jotenkin "kiinnittyisi". Hänellä on siihen huippuhyviä vinkkejä ja hän kirjoittaa siitä paraikaa postausta ;) Eli pidä blogia silmällä, ehkä sama juttu toimii sinullakin! Kannattaa ainakin kokeilla ennenkuin veitsen alle menoa harkitsee :O

   ps. Minäkin olen tappijalka (persjalkainen), mutta huijaan erilaisilla asuilla ja keinoilla. Rekkaperseestä en ikinä ole kuullutkaan :D Olet varmasti ihana! :) Mrv

   Poista
 44. Olipa hyvä kirjoitus, onneksi luin.

  Olen aina ollut pienikokoinen, hoikka/normaalipainoinen persjalkainen. Eipä siltikään se peilikuva ole koskaan ollut sellainen mistä olisin pitänyt. Nyt raskausaikana jossain vaiheessa iski pientä paniikkia muuttuvaa kehoa kohtaan, joka oli onneksi nopeasti ohimenevä vaihe, vaikka painoa ei sinällään ole tullut liikaa, nyt noin 13kg joka on mulle aivan sopiva määrä (LA on viikon päästä). Raskausarvilta olen toistaiseksi säästynyt.
  Kyllähän sitä tässä matkan varrella on miettinyt kauhulla miltä se oma kroppa tämän jälkeen näyttää. Vaikka kroppa ei enää palautuisikaan entiselleen, joka ei sekään ollut se unelmaruho, ja vaikka kuinka se olisi menetetty "hyvästä syystä", niin veikkaan sen silti vaikuttavan itsetuntoon jollain tasolla. En luultavasti tule tykkäämään raskauden muokkaamasta kropastani, jos siinä niin käy, että palautuminen ei ole toivottua, pelkästään sen varjolla että kroppani on tehnyt tärkeän työn. Mulle se ei voi olla puolustus oman kroppani kanssa.
  Mielikuvissa mulla siintelee kuva koko ajan siitä kuinka tulen näyttämään hyvälle ja kauniille tuoreelle äidille, joka vähintään säteilee, mutta niinhän mulla oli kuvitelmat raskauden aikaisesta minästäkin; näytän kauniilta ja pukeudun hyvin, mutta kuinkas sitten kävikään. En nyt susiruma ole, mutta se mielikuva ei vastaa todellisuutta.
  Urheilullinen en ikinä ole ollut, vauvan syntymän jälkeen on luultavasti vain pakotettava itsensä tekemään jotain, ettei tarvitse syyllistyä itselleni tyypilliseen jälkiviisauteen myöhemmin.

  Veikkaan suurimman hyökkäyksen hyvältä näyttäviä, hyväkroppaisia äitejä kohtaan olevan ensisijaisesti kateutta jollain tasolla ja toiseksi sitä, että se varmaan koetaan olevan pois vauvalta se aika, kun äiti pynttää itseään ja juoksee kuntosalilla hakemassa kadotettua kroppaansa takaisin.
  Tai mulle ainakin nämä tulee mieleen mistä voisi tuollainen "hyökkäys" johtua.
  Mielissä ihmisillä varmaan vieläkin siintelee se ajatus, että äidin pitää olla lapsilleen uhrautuva itsensä unohtava, itsensä 50 vuotiaana uudelleen naisena löytävä äiti, että on hyvä. Ja että hyvältä näyttävä äiti ei voi olla uhrautuva, koska silloin oma ulkonäkö on laitettu lasten edelle. Mustavalkoisuutta löytyy varmasti näissä asioissa, edelleen.

  Hienoa on se, että hyväksyy raskauden mukana tuomat muutokset kehossaan, niille kaikille kun ei mitään itse voi (esim raskausarvet, vatsalihasten repeytyminen). Toivon itsekin olevani sujut itseni kanssa vielä joskus, mutta mulla siihen ei raskaus ole syy eikä pelastus, kun peilikuva on mättänyt teinistä asti.
  Kroppa ei määrittele kenenkään paremmuutta äitinä, niistä kropista kuitenkin on jokainen äiti sen lapsosen maailmaan saanut aikaiseksi, eli lähtökohtaisesti kaikki äidit on siinä tilanteessa samalla viivalla. Huonoksi äidin tekee asennevamma, joka määrittelee muiden äitien paremmuuden BMI:n mukaan, tai jonkun muun yhtä päättömän syyn mukaan.

  Ja mä olen se pullantuoksuinen kyllä sitten äitinä, oon jo nyt, ja olin ennen raskautta, vaikka bmi 20 olikin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että juttu sai sinut ajattelemaan, Minulla oli vaikeaa saada itseni hyvään kuntoon raskauden jälkeen mutta tein sen lasten kanssa, tulossa juttu siitä miten! Ehkä siitä on sinulle apua :)

   Poista
 45. "Asiat on välillä niinkin yksinkertaisia kuin: 1. syö terveellisesti 2. liiku tarpeeksi. "

  -> Jos asiat todella OLISIVAT näin yksinkertaisia, lihavia ihmisiä ei olisi olemassakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin? Lihavuus juuri johtuu siitä että herkut maistuvat paremmin kuin terveellinen ruoka, ja sohvalla on mukavaa makoilla :P

   Poista
  2. Ootko ihan tosissas? Ihan oikeesti?

   Poista
  3. Teidän mielestänne siis liikkumalla hurjasti (tarpeeksi) ja syömällä terveellisesti ei pysy hoikkana? Emme nyt puhuneet laihduttamisesta vaan hoikkana pysymisestä.

   Poista
  4. Pakko kommentoida vielä sadan vuoden jälkeen tähän, että tämä ei pidä paikkaansa. Pakko sanoa, koska ärsyttää niin paljon, jos asia vain jää koko kommenttiketjussa kertaakaan sanomatta. SH, älä väitä, jos et pysty osoittamaan tieteellistä lähdettä väitteelle.

   Poista
 46. Upeita naisia, upea kirjoitus!

  Itsekin ennen lapsia kuvittelin, että minusta tulee urheilullinen ja timmikroppainen äiti, sillä olin aina ollut sellainen naisena. Synnytyksen jälkeen (kaksoset) olin laitokselta kotiin palatessani jo hoikempi kuin ennen raskautta, mutta sairastuin synnytyksen jälkeiseen masennukseen, joka minulla (toisin kuin useimmilla) purkautui ylensyömisenä. Näin olin ensimmäistä kertaa elämässäni ylipainoinen, inhosin itseäni ja elämääni.

  Kovasti olen kateellinen, mutta tiedän myös, että tasan ei mene tässä maailmassa. Itseltäni puuttui se tukiverkko, jonka avulla olisin selviytynyt nuo vaikeat vuodet ja olen edelleen painoni ja syömisongelmani kanssa taisteleva sekä hieman ylipainoinen.

  Tsemppitä teille ja ihan jokaiselle naiselle, äidille elämässään! Me olemme vahvoja, meidän tulisi tukea toinen toistamme eikä potkia maan rakoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää kuulla että sinulta puuttuu tukiverkko! Minun parhaat ystäväni ovat lapsettomia ja hoikkia, he rohkaisivat minua kovasti jumppaamaan :)

   Poista
 47. Minuakin katsotaan monesti päästä varpaisiin kun olen pienen vauvani kanssa ulkona ja varsinkin monet muut äidit ja hyvinkin ilkeästi mittaillen. Olen hyvässä kunnossa ja tehnyt töitä sen eteen. Syö terveellisesti ja urheile..lapsi ei ole este..pääasia että pidät huolta itsestäsi jotta pystyt olemaan myös se paras äiti lapsellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, omaa hyvinvointia ja onnellisuutta tarvitaan hyvänä äitinä olemiseen :)

   Poista
 48. Aivan mahtava kirjoitus ! Itse huomannut myös mm. kaupassa kuinka monet saattaa katsoa hieman "nenän vartta pitkin", kun on hoikka ja hyvässä kunnossa. Eikä se ole tullut itsestään, töitä tehty ja tehdään jatkossakin. Itse voi hyvin, parisuhde voi hyvin ja mikä tärkein, vauva voi hyvin.:) Kaiken kokoiset ja muotoiset äidit kunniaan !

  VastaaPoista
 49. Meitä naisia on erilaisia, mutta pitää muistaa että olemme myös erilaisissa elämäntilanteissa. Tottakai moni nainen haluaisi olla lapsen äiti sekä laiha ja treenattu.

  Pitää muistaa, ettei meidän kaikkien puoliso ole työssäkäyvä/varakas ja hoida lapsia sillä aikaa kun voimme käydä treenaamassa. Siksi ei pitäisi katsoa nenänvartta myöten niin laihoja/treenattuja kuin lihavempiakaan äitejä. Minulla ja miehelläni ei myös ole perhettä, sisaruksia eikä sukulaisia - olemme täysin kaksin. Ei voi laittaa lasta mummolle hoitoon töitä tai treenejä varten. Ei ole sisaruksia tai vanhempaa jota mennä tapaamaan, saati saada vähän oleskella muualla.

  Olin itse alle 30-vuotiaana himotreenaaja. Sitten alkoi haastava työ, oheen opinnot, miehen omat ongelmat, vanhemman kuolema, läheisen itsemurha ja lopulta menetin terveyteni. Minulla epäiltiin jopa virtsarakon syöpää. Suuri stressi ja huoli tulevaisuudesta ei lihota itsessään, mutta aiheuttaa muutoksia elimistössä. Raskauden päätyttä ihmisellä saattaa olla ihraa ja "löllöä", ei siksi etteikö hän haluaisi treenata vaan siksi että on yksinkertaisesti BURNOUT, ei jaksa pitää huolta itsestään. Jos jaksaa olla lapsen kanssa se riittää joskus myös, ei tarvitse olla täydellinen supermom.

  Älkäämme tuomitko muita ihmisiä. Mielestäni ihmiset joilla on aikaa ja energiaa tuijotella äitien kroppaa arvioiden, heillä on asiat elämässä muutoinkin aika hyvin ja heidän kannattaisi olla siitä kiitollisia.
  Kun elämä viskoo ja rankkoja asioita tapahtuu, on kiitollisempi yksinkertaisista asioita kuten terveydestä ja siitä että avioliitto on onnistuttu pelastamaan, ja perhe-elämä on särötön.
  Kehojen tuijottelu tulee sitten kun perusasiat elämässä on kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tämä tarkoitus oli aivan muuta kuin tuomita! Minä itsekkin olin tosi pahassa kunnossa jonkin aikaa, ennen lapsiani en ikinä treenannut! Tahdon kannustaa hyviin elämäntapoihin sillä minut ne ovat ainakin tehneet todella onnelliseksi. Treenaan kotona lasten kanssa ja kirjoitinkin aiheesta enemmän täällä: http://pinthefuckups.blogspot.fi/2013/08/aitivartalosta-huippukuntoon.html ^^

   Poista
 50. hmm.. ihan on kyllä hieno juttu jos jollakin kroppa on säilynyt noin kivassa kunnossa, työllä tietysti. en itsekään ole mikään kovin iso ihminen (160/55). Mutta 15 vuotiaana saadessani ensimmäisen lapseni sain myös raskausarvet, jotka eivät milloinkaan lähteneet pois. Vatsalihakseni myös repesivät irti, eivätkä palaudu ilman leikkausta, koska kiinnikkeet ovat rikki. nyt minulla on viisi lasta. samat arvet, samat vatsalihasongelmat.. enkä toisaalta kovinkaan kesälläkään erottunut joukosta uimarannalla bikineissä. ajattelen siis, että taidan kumminkin olla normaalivartaloinen? arpien kera. kesti 12 vuotta, ennenkuin uskalsin käyttää bikinejä ensimmäisen kerran julkisella paikalla, niin paljon arvet vaikuttivat itsetuntoon. olkaa siis varovaisia, nämä voivat joillekin olla hyvin arkoja asioita. :)
  tosin minultakin kysyttiin tällä viikolla, että kenen lapsia nämä kaikki oikein ovat, kun olin liikkeellä ihan oman katraani kanssa. :D mutta tietysti vaatteet päällä kulkiessa arpia ei voi nähdä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, asiavirhe, olin jo 16 kun esikoiseni syntyi. :D

   Poista
 51. Kyllä sopusuhtaisuus ja arvettomuus on edelleen ihaillumpaa ja hyväksytympää kuin epäsuhtaisuus ja arpisuus. Minusta on vähän kiusallista, että hoikat ja "kauniit" ihmiset loukkaantuvat siitä, että "rumat" tahtovat yhden kerran tuoda itsensä - vaikka sitten yksinoikeudella - esille. Tulee vähän sama fiilis, kuin siitä, että heterot suuttuvat Gay pridesta ja järjestävät Hetero priden... Ja itse olen myös hoikka äiti, mutta annan mieluusti tilaa vähemmän hoikille kanssasisarille. Heillä on oikeus omaan blogihaasteeseensa, johon minun ei tarvitse tunkea esittelemään sixpackiani. Sitä paitsi minusta heidänlaisiaan naisia pitäisi muutenkin enemmän näkyä mediassa. Tulisi vähän enemmän variaatiota sen nykymallivartalon lisäksi, jonka ei pitäisi olla ainoa kauneusihanne. Terve ja hyvinvoiva kun voi olla hyvinkin monenlaisessa vartalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvettomuus kyllä, mutta minä ainakin olen saanut pelkästään negatiivista palautetta nykyisestä ulkomuodostani, ja lihoessani sain kehuja joka suunnalta. Samoin ollessani muodokas, 15 kiloa isompi kuin nykyään. Kukaan ei ollut huolissaan kun lihoin, mutta kun laihdun, vaikka syön erittäin terveellilsesti, kaikki tökkivät mahaani ja kyselevät että syönkö tarpeeksi. Ei tunnu arkipäivän kauneusihanteelta, halusimme vain osoittaa että tälläisistäkin vartaloista voi olla ylpeä ^^

   Poista
  2. Juu, taatusti voi olla ylpeä, kukaan sitä tuskin epäilee! On hienoa, että olet saanut täydellisen vartalon synnytyksen jälkeen ja harmi, että kateelliset tuttavasi sitä paheksuvat. Kuitenkin ehkä pitäisi miettiä, onko hyvän maun mukaista osallistua raskauden rääkkäämien naisvartaloiden blogihaasteeseen vartalolla, jolla todennäköisesti aiheuttaa kanssaosallistujille vain ahdistusta ja epätoivoa. Muuten upean vartalon esittäminen muissa yhteyksissä on ihan oikeasti hienoa. Voisit esimerkiksi osallistua fitness-kisoihin, joista saisit vertaistasi seuraa. Tyylitaju ja empatia ovat tässä ne avainsanat. Niitäkin voi onneksi kehittää, olet vielä ehkä niin nuori, että et osaa hypätä sellaisen naisen nahkoihin, jolla vatsanahka on arpinen ja roikkuva ja jolla ei ole valinnanvaraa. Sinulla kun sitä on. Saat valita, näytätkö upealta vai tosi upealta. Epäilemättä näytit upealta myös pulskempana, koska ei sinulla silloinkaan ollut arpia tai roikkuvaa vatsanahkaa.

   Poista
  3. Minusta juuri empatian puutetta osoittavat ne, jotka kieltävät tämän haasteen hoikilta. Tämän kirjoituksen pointti taisi sinulta mennä vähän ohi: jos ruokitaan tällaista ajattelutapaa, että vain yhdenlaiset vartalot ovat "oikeita", ei lihavilla tai arpeutuneilla pitäisi olla mitään sanottavaa vallitsevaan kauneuskäsitykseen. Se on sama asia: syrjintää jotakuta kohtaan. Ei ole kyse siitä, kuka näyttää miltäkin, esimerkiksi SH ja SIM eivät välttämättä näytä kaikkien mielestä upeilta, kuten sinä ajattelet.

   Lisäksi vielä, ei ole hyvännäköisten tai hoikkien syy, jos joku ei ole itseensä tyytyväinen ja ahdistuu toisten ulkonäöstä. Pitäisikö SHn ja SIMin verhota itsensä burkhaan, ettei vaan kenellekään tulisi paha mieli? Vähän sama asia, että on naisten vika, jos heidät raiskataan, koska itse he ovat niin seksikkäitä ja pukeutuneet minimekkoon.

   Poista
  4. Odotinkin juuri tuollaista vastausta. Pitäisikö SHn ja SIMin saada osallistua myös jalkapuolten blogihaasteeseen esittelemällä upeita sääriään? Ymmärrän hyvin pointtinne ja minusta teillä on hyvä syy olla ylpeitä vartaloistanne ja postata kuvia itsestänne nettiin. Minulla on myös ollut hyvä onni vartaloni kanssa ja olen postannut hyvännäköisiä kuvia itsestäni esim. fb-seinälleni (ja sain muuten kuvista vain ja ainoastaan positiivista kommenttia). Mutta näen että juuri tämä kyseinen blogihaaste oli rohkaisuksi juuri niitä varten, jotka eivät normaalisti uskaltaisi esitellä arpeutunutta ym. vatsaansa mediassa. Mielestäni tämä pointti meni taas teiltä ohi. Teidän osallistumista ei tietenkään kielletty, mutta mitä tarkoitusta se palvelee? Tarvitsevatko upeakroppaiset naiset todella puolustusiskua mediassa? Tarvitsevatko esimerkiksi valkoihoiset heteromiehet Suomessa puolustusiskua tai pride-marssia? Vaikka näytätte upealta, niin blogikirjoituksessanne oli mielestäni hyökkäävä sävy. Olen todella vilpittömästi sitä mieltä, että ilkeät kommentit upeista vartaloistanne ovat väärin, mutta ne, jotka enemmän mediassa tarvitsevat puolustusta, ovat ne geneettisesti vähemmän onnekkaat ja joilla ehkä muutenkaan ei elämä niin hymyile. Muuten tykkään blogistanne kovasti. Niin kuin itsekin sanoitte, vahva nainen puolustaa heikompaa ja vastauksenne Henry Laasaselle oli mahtava.

   Poista
  5. Kyllä he saisivat osallistua, mikäli heiltä puuttuisi jalka. Haaste oli kaikille äideille: jos se olisi ollut vain arpisille ja lihaville, niin sitten varmaankaan SH ja SIM eivät olisi osallistuneet. Mutta kun se oli kaikille! Ja nimenomaan OIKEILLE! Emme olisi tätä julkaisseet, jos hoikkia äitejä ei olisi haukuttu vääränlaisiksi. Onhan se väärin, jos ei saa puolustautua. Puolustaisin myös valkoihoista heteromiestä, jos joku häntä ryhtyisi mollaamaan, kuten tässä blogihaasteessa hoikille ja kuntoileville äideille oli käynyt.

   Minä en ole äiti, enkä synnyttänyt. En myöskään vastaa vartaloltani nykyistä hoikkaa kauneusihannetta. Minusta kaikenlaiset naiset ovat upeita - nimenomaan KAIKENLAISET. Mielestäni toisten haukkuminen ja mitätöiminen ei tue ketään, ei lihavia tai laihoja. Blogihaaste oli hieno juttu, mutta sitten se pilattiin.

   Kiitos kuitenkin siitä, että tykkäät blogistamme. Toivottavasti pysyt yhä kelkassamme, vaikka tästä olemmekin eri mieltä :)

   Poista
  6. Pakko sanoa, että haukuittepa tekin Petraa, vaikkei hän ole tehnyt teille mitään pahaa. Ai että hän syyttää lapsiaan lihavuudestaan? Eikä kyllä syyttänyt! Hän vain ei ajattele painoaan vaan keskittyy olennaiseen eli rakkauteen ja lapsiin. Sitä sietäisi teidänkin tehdä, keskittyä enemmän sisäiseen kauneuteen, mikä blogikirjoituksestanne valitettavasti puuttui kokonaan.

   Poista
  7. Anonyymi hyvä, millähän oikeudella sanot, etteivät blogistit keksittyisi rakakuteen ja lapsiin? Olihan heidän kirjoitustyylinsä kieltämättä varsin kärkäs (blogeissa kirjoitetaan usein kärkevään tyyliin), mutta miten kehtaat kyseenalaistaa heidän rakkautensa lapsiinsa?

   Poista
  8. Kiitos Ellen, minä en hankkiutunut eroon raskauskiloista yksin ulkonäkösyistä vaan myös siitä syystä että olin lasten kanssa kotona päivät pitkät, ja aloin masentua siitä että olin hukkaamassa itseni. Pian aloin jumppaamaan, lasten kanssa ja sain lisää energiaa ja iloa. Jos rakkauteni lapsiini kyseenalaistetaan sen tähden että olen hyvässä kunnossa voisin laittaa videon tänne miten jumppaan lasteni kanssa. He ovat iloisimmillaan näissä hetkissä kun hyppelemme yhdessä ja nostelen heitä :)

   Poista
 52. KIITOS tästä kijroituksesta! Olen lihaksikas rinnakas laiha nainen. Saan usein kuulla naisilta (jopa ystäviltä) negatiivisia kommentteja vartalostani. Kommentit ärsyttävät suunnattomasti etenkin, kun en itse hauku ystävieni ja muiden vartaloa tai ulkonäköä. En ymmärrä ihmisten tarvetta kilpailla siitä mikä milloinkin on ihannevartalo tai ulkonäkö. Murr!

  Ps. kiva, kun löysin bloginne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pieni korjaus.. "usein" on liian lievä sana... Saan jatkuvasti kuulla negakommentteja.

   Poista
  2. Tervetuloa blogiin! :) Ja ymmärrän tuskasi - en tajua, miten joku kokee, että on oikeutettu haukkumaan toisia vain siksi, että yhteiskunnassa ja mediassa hoikkia arvostetaan.

   Poista
  3. Haukkumista tapahtuu molempiin suuntiin. Tässä blogissa ja etenkin sen kommenttiosiossa haukutaan ja nimitellään ainoastaan lihavia. Yhtäkään pahaa kommenttia laihoista ei täällä näy. KAIKKI haukkuminen on todella ilkeää. Myös lihavien haukkuminen. Tämän blogin kirjoittajat eivät ole valitettavasti siis sen parempia kuin muutkaan haukkujat.

   Poista
  4. Missä haukumme? Ja jos kommenteissa haukutaan ja nimitellään, onko se meidän vikamme? Olemme ottaneet sellaisen periaatteen, ettemme sensuroi kommentteja - emme, vaikka meitä itseämme haukuttaisiin.

   Poista
  5. Lukekaa mitä kirjoititte Petrasta. Ihan selvää haukkumista. Ja yritätte väittää, että muka ainoastaan laihat saavat kestää haukkumista. Väite on epätosi, kun vain luette tämän blogin kommenttiosiota joka kirvoitti paljon haukkumista (jos blogi olisi kirjoitettu positiivisessa hengessä, olisiko näin käynyt?). Haukkumista on puolin ja toisin. Haukkumista ei saa myöskään loppumaan vastahaukkumisella.

   Poista
 53. Mahtavaa tekstiä, kiitos tästä! Ja saanen sanoa: upeilta näytätte molemmat!

  VastaaPoista
 54. Hei tämä kirjoitus ja kommentit palauttivat mieleen tämän fat shamingia ja skinny-shamingia koskevan kirjoituksen. Kannattaa lukea, antoi tosi paljon ajattelemisen aihetta siitä, miksi ja miten ihmiset toisiaan kommentoivat.
  "Thin-shaming is wrong. It is bad and it is harmful and I long for its eradication and I will dance upon its corpse with my fat feet. But it's important to note that thin-shaming is a symptom of the fact that all women's bodies are policed all the time—not evidence of some culture-wide, systemic campaign to stigmatize thinness. Thinness is valued. Thin bodies are privileged over fat bodies. Despite the efforts of body positive activists (whose express goal, by the way, is to promote the acceptance of all bodies, including fat ones, not to further women's oppression by gratuitously shaming the thin), "I'm proud to be fat" is still a radical statement. "I'm proud to be thin" is the status quo."
  "Let me be very clear: 1. Thin-shaming is wrong. 2. It is right and good to aggressively fight thin-shaming. 3. The root of thin-shaming is not fat acceptance. The root of thin-shaming is the same system tha2t breeds fat-shaming—the system that keeps women in a state of anxiety so intense that they'd literally rather die than become fat."
  http://jezebel.com/thin-women-ive-got-your-back-could-you-get-mine-1173888442

  VastaaPoista
 55. Ai niin ja kiitos ihanasta blogista :)

  VastaaPoista
 56. Ah kiitos kommenteistasi anonyymi! Näitä vanhoja ei tule tarkistetuksi niin usein ^^

  VastaaPoista
 57. SH on kuin Jennifer Connelly <3

  VastaaPoista
 58. Yllä hyviä kommentteja ja tekstejä! Kolmen lapsen XS kokoisena äitinä saan jatkuvasti osakseni tuijotusta (äkäistä sellaista), kateellisten panettelua ja mikä pahinta: arvostelua äitiydestäni ulkonäköni takia (näytän aika nuorelta ja kroppa suht timmissa kunnossa)! puistoissa ym. on ihan turhaa yrittää mennä juttelemaan muille äideille, kaupassa ym. missä vaan liikunkin lasten kanssa, "perinteisemmät" äidit mulkoilevat vihaisesti ja retuuttavat miehiään mahdollisimman kauas. Ja aivan kuin ulkonäköni määrittelisi sen miten hyvä äiti lapsilleni olen. Olen monasti miettinyt olisiko pitänyt vain antaa raskauskilojen jäädä ja kulkea verkkareissa ja tukka hapsottaen..sopisinko sitten joukkoon ja voisiko minulle sitten jutella :o?? Mutta toisaalta, kateellinen tuijottelu ja kommentit: onks noi kaikki sun? kohentaa kyllä kummasti mieltä :D kiitos mahtavasta blogista ja jatkakaa samaan malliin :)!

  VastaaPoista
 59. Hei! Olen samaa mieltä kanssanne siitä, ettei ketään pitäisi haukkua ja kateuden kourissakin ihmisten pitäisi miettiä mitä suustaan päästävät. Tässä kohtaa tekstin uskottavuus kuitenkin vähän rakoili:

  "Onhan se todella hienoa että Petralla on nyt parempi mieli. Mutta tosiasia on, että hän on edelleen yhtä lihava ja luultavasti elämäntavat ovat edelleen samat, mutta nyt syy lihavuuteen on vieritetty lapsien niskaan! Asiat on välillä niinkin yksinkertaisia kuin: 1. syö terveellisesti 2. liiku tarpeeksi."

  Tässä mielestäni syyllistyttiin samanlaiseen ilkeilyyn, mistä tämä kirjoitus lähti liikkeelle. "Miksi aina kun puolustaa jotakin, pitää vastapuolta haukkua ja alentaa?" Ymmärrän, että nälvimiseen on helppo sortua kun ärsyttää, ja vastapuoli teki niin ensin. Täällä on kuitenkin yleensä tosi freesejä ja suvaitsevaisuuteen kannustavia tekstejä, niin tämä särähti varmaan sen takia poikkeuksellisen pahasti korvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa että se oli ilkeästi sanottu, sillä pyöreydessä ei ole mitään vikaa! Muodokkaana viihdyin minäkin aikanani. Kiloista on silti väärin syyttää lasta, uskon että tällä yritimme sanoa että ne kilot tulevat syömisen ja liikunnan välisen suhteen vääristymästä eikä lapsista.

   Poista
 60. Helkutti, aioin kommentoida "tosi vitsikkäästi" SEIS! Kahden lapsen äiti ei saa käyttää lantiohousuja! kuvaa, mutta nyt en voi sanoa kuin rakastakaa itseänne sellaisina kuin olette. Olin 30 v kun totesin -no, ehkä 25- että aina tulee olemaan joku, joka vaatii tiukempaa kroppaa (VUONNA 1975!) tai enemmän tukkaa... minä olen minä maailman tappiin ja jos se ei sovi, paskat teille.
  Jos olisin jättänyt mensan testin aikanaan tekemättä, (tai kertomatta kavereille tuloksesta) olisin ehkä saanut onnellisemman nuoruuden.
  Kiitos Sinulle HS artikkelistasi.

  VastaaPoista
 61. Todella hyvä kirjoitus! :) minäkin olen laiha 2 pojan äiti, jolla tosin on jäänyt raskausarvet :/ ja voin myöntää että olen kateellinen siittä että joillain tosiaan on lasten synnyttämisen jälkeen kaunis vatsa ilman mitään arpia. Mutta tosin en ole niin kateellinen että ketään haukkuisin, lähinnä olen iloinen toisen puolesta joka on välttynyt raskauden jälk arvilta ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli arpia myös! Ne ei tosin oikein näy mutta niitä tuli paljon :O Ja olen myös iloinen niiden puolesta joille ei arpia tullut vaikka ihailenkin auringonvalossa kimaltelevia arpiani ^^

   Poista
 62. Tässä sorrutaan ajatukseen, että ainoat raskauden jälkeiset terveys ja ulkonäköongelmat ovat ylipaino ja raskausarvet. Itse olen normaalipainoinen (bmi 20,18) ja arveton. Silti kroppani kärsi huomattavasti raskauksista ja synnytyksistä. Sain mm. yleisen vaivan suorien vatsalihasten erkauman, joka todella aiheutti terveysongelmia ja oli törkeän näköinen. Pikku hiljaa olen paranemassa (viimeisestäsynnytyksestä jo monta vuotta). Vaikka treenaan fyssarin ohjeilla 5krt/vk, palautuminen on todella hidasta. Itse koin mainitsemanne kuvaprojektin kuvaajia ja lukijoita rohkaisevaksi. Ei _tarvitse_ olla iän kaiken 20vuotiaan näköinen, on ok että naisen vartalo muuttuu. Minusta se oli se perussanoma. Haukkumista ja halventamista en hyväksy mihinkään suuntaan. Itseäni ottaa päähän se yleinen käsitys että itsestään huolta pitäminen tai esim. juuri raskauksista palautuminen tarkoittaisi laihduttamista.

  VastaaPoista
 63. Mä oon saanu lapsen jo 14 vuotta sitten. Mua kauhistuttaa nykyäitien shakaalius :( Onneksi silloin ei ollut internetin keskustelupalstoja siinä määrin kuin nykyään. Olen säästynyt aika paljolta.
  Mulla on raskausarpia vatsassa rinnoissa ja sisäreisissä. Sillä miehellä jota rakastan on venymisjälkiä myös :) Sitähän tässä mietitään. Kelpaanko synnytkyksen jälkeen muille. Pitäisi ajatella miten kelpaa itselleen. Omasta puolestani voin sanoa että hyvin on kelvannut koko ajan. Kuljen kuin jossain rinnakkaistodellisuudessa näiden ulkonäköpaineiden keskellä, sillä minulla niitä ei ole. Liihottelen arpineni/karvoineni/läskineni/törkeine vaatteineni huolimatta siitä mitä kanssaihmiset ajattelevat. Ja sekös se vituttaa monia.
  Jännä, sillä minusta kaikki muutkin ovat ok.

  Ulkonäöstähän tässä on kyse. Sekin on mielenkiintoista, ku minulta kysytään miten tämännäköinen(ja tällä siis tarkoitetaan sitä että olen kaunis) nainen voi olla tuon näköisen miehen kanssa(ja tällä tarkoitetaan sitä että mies jota rakastan on vatsakas, ylipainoinen, kummallisesti kävelevä(on lapsena leikattu jalat) hieman epäsiistin oloinen mies, jolla on hiukset yli takapuolen. Lisäksi hän on "vain" reippaat 170cm pitkä(eli kuulemma lyhyt).

  Mitä tuohon nyt sanoisi? Siksi kun se on kaikista ihanin, ja mun mielestä sen vartalo on täydellinen. Minkäs minä sille voin että kaikki ei tykkää samasta kuin minä.
  Että HV kaikille niille joiden mielestä jonkun pitää olla jonkunlainen, lihava, laiha, arpinen, arveton, oli sitten äiti tai ei.

  VastaaPoista
 64. Olen päättänyt olla tekemättä lapsia, koska sukumme naiset röpsähtävät jo ekassa raskaudessa abdominoplastian vaativaan kuntoon.

  Miksi tekisin lapsia kenenkään kanssa, kun mies kuitenkin jättää nuoremman vuoksi ja jään yksinhuoltajaksi.

  Naisen tärkein tehtävä tuntuu nykyään olla timmi.

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!