tiistai 30. heinäkuuta 2013

Hyvästi, säryt ja kivut - tervetuloa, futon!

Olemme kovaa vauhtia muuttamassa elo-syyskuun vaihteessa. Kävimme tänään allekirjoittamassa vuokrasopimuksen maailman ihanimpaan asuntoon - odottakaahan vain, minusta on oikeasti tulossa luksuseläjä ;) Muutto tosin tietää hirveästi töitä. Lisäksi uusi asuntomme on pienempi kuin nykyinen. Tämän vuoksi olen ahkerasti hankkiutunut eroon liiasta tavarasta: olen karsinut surutta vaatekaappia ja myynyt liikoja huonekaluja netissä.

Myin myös sänkymme. Mutta ei hätää, emme joutuneet lattialle nukkumaan, hoidin tilalle uuden! Minä ja mieheni olemme jo pitkään harkinneet futonin ostamista, sillä ilmeisesti olemme molemmat jo sen verran vanhoja ja raihnaisia, että selkiämme välillä särkee. Futonilla tarkoitetaan japanilaista patjaa, jossa ei ole jousia ja joka on melko kova. Kovuuden pitäisi olla hyvä juttu selälle. Olen kuullut juttuja, että futonin myötä saa sanoa hyvästit kaikille selkäkivuille, sairauksille ja jopa kuolemalle! Odotukset ovat siis korkealla.

Tässä runko on vielä kesken, eli ei hätää, en jättänyt isoa aukkoa juuri päidemme kohdalle!
Vanha sänkymme oli 160 cm leveä, mutta Ikean kirottu sängynrunko vei tilaa sekä leveydestä että pituudesta 30 cm enemmän kuin patja. Ostin futonille rungon käytettynä vain 50 eurolla (ovh yli 200 e). Pituus on juuri patjan verran, eli 160 cm x 200 cm. Tilansäästöä uuteen asuntoon siis! Kokosin tämän ihan itse, omin pikku kätösin! 

Huh huh, osaavatko naiset nykyään ruuvatakin? Mihin tämä maailma on oikein menossa?!
Kokoaminen onnistui muuten hyvin, mutta tällainen pala jäi ylitse! No, ei kai sitä tarvita...

Jos tämä osa oli tahallaan ylimääräinen?
Itse patjan tilasin uutena jostakin netistä, muistaakseni Innovation Futon Shopista. Olisin halunnut ostaa suomalaisen patjan, koska niitä kehuttiin kestäviksi. En kuitenkaan löytänyt muuta kuin yhden kaupan, jossa suomalaisia futoneita myytiin, ja siellä hinnat olivat pilvissä. Tämä (ilmeisesti puolalainen) futon oli alennuksessa (-35 %) ja kotiinkuljetus oli ilmainen, joten maksettavaa jäi n. 190 e. Ei paha uudesta patjasta, jonka pitäisi pelastaa koko elämä, tehdä ikiterveeksi ja toteuttaa kaikki unelmat. Kun vielä myin vanhan patjan ja sängynrungon 80 euron hintaan, kokonaissummaksi uudelle täydelliselle unikokemukselle tuli siis 160 e.


Patjassa on 8 kerrosta puuvillaa, ja sitä pitää rullata vähintään kerran kuussa, jotta täyte pysyy hyvänä. Kun patja tuotiin, kuljetusmies kertoi sen painavan 35 kiloa! Oloni oli tällainen:


 Ja tällainen:


Pahoittelen Jabba the Huttia, en vain löytänyt videota, missä olisi ollut pelkästään Timo Soini :D Kaikki oli jotain disco-versioita.

Nyt pari yötä sängyssä nukkuneena voin varovasti sanoa, että futonin ostaminen tuntuu hyvältä päätökseltä. Raportoin vielä lisää, kunhan alan tottua patjaan ja minusta tulee hyvien yöunien ansiosta lääkäri, ballerina ja suuri julkkis. Eikun ai hitsi, julkkishan olin jo! :D   


Tässä sänky pedattuna, kerrankin! Eikö ole ihana sängynpeite, ostin sen netin kautta melkein naapurista. Minun oli tarkoitus tehdä makkarista intialaishenkinen, mutta kiireiden keskellä projekti jäi vähän kesken. No, sisustus on hyvä aloittaa uudelleen uudessa kodissa! :)


Onko teillä kokemuksia futoneista? Tai selkäkivuista 24-vuotiaana? :D


25 kommenttia:

 1. Ooh, ihan unelmasänky! ja unelmapäiväpeitto! äää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päiväpeitosta itekki tykkään, mutta sängystä en vielä tiedä ;) hyvältä vaikuttaa tähän mennessä!

   Poista
 2. Selkäkivut ovat melkein jokapäiväistä elämää (itse olen kohta 28), alkoi about vuosi sitten kunnolla... Syytän huonoa patjaa ja isoja boobsejani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin samat syyt, mutta toivottavasti patja-asia ainakin nyt paranee. Mutta hyvä tietää, etten ole yksin! Tulee vähän vanha olo kun kolottaa :D

   Poista
  2. Haha, juu sama täällä. Vielä 24-vee niin ajattelin että kivut ja säryt on yli 50-vuotiaitten ongelmia, nyt kun elää joka päivä erinäisten kipujen kanssa (muusikko kun on) niin sitä tuntuu vähän hölmöltä :D

   Toivottavasti kivut lievenee, ainakin itse toivon että näin tapahtuu kun hankkii kunnon patjan!
   (Ja ehkä jopa alkaa treenaamaan selkälihaksia joka päivä?) :D

   Poista
 3. Joo, nukuin futonilla 1997-2010. Kun pääsin Ikean joustosänkyyn, sanoin luojankiitos, enkä vaihda enää ikinä pois. Futon on sisustuselementti, ei yösija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Hyvä tietää, ettei tää sovi kaikille. Jotkut on silti saanut selkäkipuihinsa futonista avun, toivon mukaan kuulun heihin :/

   Poista
 4. Itse kylkinukkujana saan futonista vaan todella kipeät lonkkaluut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki nukun joskus kyljellään, toivottavastitoimii silti! Nukun myös mahallaan, selällään, äxänä ja kippurassa :D

   Poista
 5. En tiiä futonista mitää, mutta selkä on kyllä ollu jo 19 v lähtien paskana, eli pian 6 vuotta. Mutta ku oon asiasta valitellu kavereille, aika monella muullaki meidän ikäisellä on. :S Ei kiva. Ehkä ero mummoihin on se, että nuoret vaa harvoin puhuu asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurja :( toivottavasti futonista on apua, niin osaan sitte suositella sullekki. Jos tietokoneella istuminen sit vaan vaikuttaa näin pahasti?

   Poista
 6. Selkäkipuja on 23-vuotiaana, mutta olenkin kieroselkäinen. Miehellä (25v) vaivaa hartiat ja niska, mutta istuukin koneelle aamusta iltaan - niin tosin minäkin.

  Futon oli mielenkiintoinen valinta, itse tykkään tosi paljon pehmeästä sängystä. Luut painaisi kovalla alustalla liikaa lantion kohdalta, kun kyljelläni nukun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin istutaan koneella, siinä varmaan yks syypää selkäongelmiin :/ futonin ajateltiin meidät pelastavan, kun ekaks huomattiin että tykätään nukkua sohvalla :D sitten otettiin petari pois ja nukuttiin ihan vaan joustinpatjalla. Uni oli parempaa, joten otin vähän asioista selvää ja löysin futonia ylistäviä nettikeskusteluja. Nyt viimein sitten muuton yhteydessä sain hankittua tän, toivottavasti on hyvä! :)

   Poista
 7. Itse olen pian 18v täyttävä ja selkäongelmista kärsitty jo noin 3vuotta :/ Pitäisi varmaan itekki kokeilla tällästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt parin viikon kokemuksella uskallan jo varovaisesti luvata, että mulla ainakin toimii! :) Kannattaa varmaan ensin kokeilla esim. kaverilla tai liikkeessä, että miltä futon tuntuu.

   Poista
 8. Selkäkivut katosivat monta vuotta ennen futonin hankintaa, mutta futon on muuten rauhoittanut yöunia todella paljon. Aikaisempi pyöriminen ja vatsallaan nukkuminen on vähentynyt ja unen laatu parantunut todella paljon. Ei ole enää paluuta joustinpatjaan. :D

  -hk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Itekin oon jo ehtinyt huomaamaan, että tuntuu toimivan :) Katselen vielä pitemmällä aikavälillä.

   Poista
 9. Itse olen 24-vuotias ja kärsin selkäkivuista (etenkin alaselän) ja syytän huonoa joustinpatja sänkyä (mikä on keskeltä painunut alas ja jalkopää on ylempänä kuin mikään muu kohta :D ) ja sitä, ettei mies anna vaihtaa sitä kunnolliseen jenkkisänkyyn tai futoniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa viedä mies patjakauppaan ja antaa sen testata hyviä patjoja :D Tai sitten laita herne patjan alle sen puolelle sänkyä!

   Poista
 10. Heii oli pakko tulla kysäsemään, että vieläkö oot ollut tyytyväinen tuohon teidän futoniin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ollu, tosi tyytyväinen! :) Nyt huomaan, että jos nukun pehmeellä patjalla, mulle tulee ihmeellisiä kolotuksia :D Muuten on selkä pysyny parempana, eikä sitä kovuutta enää edes huomaa oikeastaan. Tai siihen ei kiinnitä huomiota, koska siitä on tullu niin automaattinen. Ei mitään valittamista, suosittelen :)

   Poista
 11. Mulla on pariin otteeseen käynyt mielessä futonin hommaaminen, sillä oon taipuvainen selkäkipuihin. Vuosi sitten kävin jopa leikkauksessa asti, kun cälilevynpullistuman aiheuttamat kivut äityi niin pahaksi... Mietin vaan, että onko tällänen ehkä jopa liian kova?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en osaa kyllä yhtään sanoa, sopiiko tää, jos oot ollu oiken leikkauksessakin :/ Mutta en oo kyllä kokenut futonia liian kovaks, oikeastaan unohdan jopa, että meillä on futon. Varmistaisin ite ehkä lääkäriltä, mistä sitä tietää, vaikka välilevynpullistuma ja futon ois ehdoton nou-nou.

   Poista
 12. Sun hauis näyttää kuvassa paljon pienemmältä kuin blogin ylälaidassa. Ootko laihtunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on otettu aikasemmin kuin blogin ylälaidassa, joten olen lihonut :D

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!