torstai 4. heinäkuuta 2013

Hello, IT - have you tried turning it off and on again?

Roy: [picking up the phone] Hello, IT. Have you tried turning it off and on again? Uh... okay, well, the button on the side, is it glowing? Yeah, you need to turn it on... uh, the button turns it on... yeah, you do know how a button works don't you? No, not on clothes.
Tykkään katsella sarjoja mieluummin kuin elokuvia. Parhaista sarjoista saattaa kulua tuotantokausi parissa päivässä, jos oikein innostun. Olen katsonut usean sarjan kaikki tuotantokaudet useaan kertaan - esimerkiksi Frendien 10 kautta on nähty tässä huushollissa n. 10 kertaan, alusta loppuun, lopusta alkuun ja satunnaisessa järjestyksessä. Muistan kaikki vuorosanat ulkoa. Voisi kysyä, missä välissä ehdin tehdä töitä ja opiskella. Se on sitten asia erikseen. Periaatteessahan opiskelen sarjoja katsellessani englantia! Eli näin itseni pettäen järkeilen, että oikeastaan opiskelen jatkuvasti. Huh huh, miten ahkera olenkaan.
[The computer controlling the bomb-disposal robot has crashed]
Moss: What kind of operating system does it use?
Police: Err... it's... Vista!
Moss: We are going to die!
Haluan jakaa kanssanne yhen loistavista löydöistäni - tai oikeastaan tästä menee kunnia miehelleni. Voisin jopa nimetä tämän parhaaksi sarjaksi ikinä!
Kuva randomilta nettisivulta
The It Crowd on brittiläinen superhauska sitcom, joka kertoo isohkon firman (Reynholm Industries) IT-osastosta. Ensimmäisessä tuotantokaudessa osasto saa uuden pomon, Jenin (kuvassa keskellä), joka ei tajua tietokoneista mitään. Osaston työntekijät Moss ja Roy ovat ihania sosiaalisesti rajoittuneita nörttejä, joiden työnkuva sisältää lähinnä puhelimeen vastaamista seuraavanlaisesti:

Gif Tumblrista
Koko firman pomo on hieman sekopäinen seksisti. Pomo vaihtuu muistaakseni toisessa tuotantokaudessa. Sarjassa on ainoastaan nämä neljä päähahmoa.
John: I don't think that's true.
Jen: With all due respect John, I am the head of IT and I have it on good authority that if you type "Google" into Google, you can break the Internet. So please, no one try it, even for a joke. It's not a laughing matter. You can break the Internet.
Brittiläisillä on mielestäni samankaltainen huumorintaju kuin suomalaisilla: hiukan musta ja kuiva, ei niin kepeä kuin amerikkalaisilla. Ehkä siksi tykkään erityisesti tästä sarjasta. Se on törkeän hauska, varsinkin sellaisille, jotka tietävät jotakin tietokoneista.
Tumblristä
Jen: I've got Aunt Irma visiting.
Moss: Oh, do you not like Aunt Irma? I've got an aunt like that. [Roy and Moss look confused]
Jen: It's my term for my time of the month.
Roy: Oh.
Moss: What time of the month? The weekend?
Jen: No.
Moss: Does Aunt Irma visit on the weekend?
Roy: Moss!
Jen: You know, it's "high tide".
Moss: But we're not on the coast.
Roy: Moss!
Jen: I'm "closed for maintenance"!
Moss: Closed for maintenance?
Roy: Moss!
Jen: I've fallen to the communists!
Moss: Well, they do have some compelling arguments.
Roy: CARRIE, Moss! First scene in Carrie!
Moss: Oh. Okay.
Sarja on niin loistava, että siitä on tehty amerikkalainen ja saksalainen versio. Ne ovat varmaankin ihan surkeita, en edes halua katsoa. Sarjaa on näytetty myös Ylellä jossakin välissä. Suosittelen kaikille, joilla on mahtava huumorintaju! Te, joilla on ihan paska huumorintaju, katsokaa suomalaisia draamaelokuvia.

Kuva jostain blogista. Tämä on niin hienosti sanottu, että tämän olisi voinut säästää jopa viikon ajatelmaan!

Nyt katson sarjaa nimeltä Office. Sekin vaikuttaa melko hauskalta, kerron lisää myöhemmin.

<3 Miss Ruki Ver <3

ps. Mulla käy ainakin nykyään kylässä Irma-täti :D

6 kommenttia:

 1. Jeah, täyttä asiaa tämä(kin) postaus! ♥ The IT Crowd on paras komedia ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on, en tajua, miten sen nerokkuutta ei oo tajuttu laajemmin :D

   Poista
 2. Aah! IT Crowd on paras! Kannattaa tsekata myös muita brittikomedioita, kuten Black Books (sijoittuu kirjakauppaan, päähenkilö juoppo kirjakaupanpitäjä :D) ja vanha kunnon Spaced. Samanlaista sekopäisyyttä löytyy myös The Green Wing-sarjasta, joka sijoittuu sairaalamiljööseen..

  -HarperL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos suosituksista! Etsin aina uusia sarjoja katottavaksi :) Vanhat loppuu niin nopsaan... Ja jos niitä suosittelee IT Crowdin fani, niin eihän ne voi olla muuta kun hyviä :D

   Poista
 3. Ja Aunt Irmasta puheenollen, myös "I´ve fallen to the communists" on kans hyvä :D

  VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!