sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Etutukka kiehkuralle!

Tänne blogiin on tultu niin usein hakusanoilla "pin up -kiehkura", "miten tehdään pin up -kiehkura" ja "etutukka rullalle", että päätin kerätä vajavaiset tukanlaittotaitoni ja näyttää teille yhden kivan ja superhelpon hiustyylin. Tämä on paitsi helppo, myös nopea. Aikaa menee suoristusraudan kuumenemisen lisäksi pari minuuttia. Itse laitan aamuisin ensin raudan kuumenemaan, sitten meikkaan (n. 3 min.) ja laitan hiukset (se 2 min.). Kumma miten aamulla tulee aina silti kiire, ehkä tunnin kahvinjuonnilla ja lehden lukemisella / aamutelkkarin katselemisella on jotain tekemistä sen kanssa... No, asiaan.


Olen vähän sellainen hällä väliä -ihminen, ja teen aina kaiken vähän sinnepäin, ja se näkyy tässä ohjeessakin. Hiusalan asiantuntijat voivat lopettaa lukemisen tähän :D Tämä on minun näkemykseni "pin up -kiehkurasta".


1. Voit laittaa muut hiukset kätevästi piiloon huivin alle tai vaikka ponnarille. Jätä etuhiuksia sopivasti esille. Omat etuhiukseni ovat vähän vinosti leikatut, lyhimmät yltävät noin kulmakarvoihin asti, mutta tämä toimii muunnoksina melkein kaikenpitusissa hiuksissa. Laita suoristusrauta kuumenemaan.

2. Tee jakaus sivulle, jos se ei jo siellä ole.

3. Suihkuta jotain lämpösuojatuotetta tukkaan tai jos olet villi luonnonlapsi, käräytä tukkasi paljaaltaan, mutta tällöin varaudu hiusten katkeilemiseen.

4. Laita hiukset osio kerrallaan suoristusraudan väliin ja käännä voimakkaasti ylöspäin ja hiukan sivulle - jakauksen vasemmalla puolella vasemmalle, oikealla oikealle. Jatka kääntämistä vaikka tukka lähtisi päästä. Kun olet päässyt suortuvan loppuun, sinulla pitäisi olla ylöspäin taittuva kihara! Tadaa, tässä se taika sitten olikin!

5. Tee kohta 3 uudestaan ja uudestaan, kunnes olet käsitellyt kaikki etuhiukset. Voit harjata tai muotoilla hiuksia kammalla, jolloin niiden pitäisi asettua kauniiseen tötteröön.  Itse tykkään jättää tuollaisia suiroja korvien eteen, niihinkin periaatteessa pätee sama systeemi, eli suoristusraudalla vääntöä vaan niin että silmät vuotaa.

6. Kilo lakkaa. 

Kas näin: 


Tätä tukkaa voi varioida mielensä mukaan: kiharan voi kääntää alas- eli sisäänpäin, jolloin etutukka on enemmän perinteisellä rullalla, kiharasta voi tehdä loivempaa 70-luvun tyyliin, kiharan voi alottaa hiusten puolivälistä, jolloin hiukset ovat vähän enemmän kasvoilla... Tämän oppii kokeilemalla :)

<3 Miss Ruki Ver, nyt myös giffien mestari <3

16 kommenttia:

 1. Oujes, täytyy kokeilla!

  siameselipstick.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Olen niin tumpelo itse, että minun piti tätä aluksi harjoitella pari kertaa, mutta kyllä se siitä sitten. Sinulla on muuten kiva blogi ja vielä kivampi tukka! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jee! :) Tuntuu hassulta "ohjeistaa" ketään, kun itsekin osaa juuri ja juuri, joten hyvä palaute tuntuu erityisen kivalta :)

   Poista
 3. Yksinkertaisen kaunis :)

  Mä kaipaisin seuraavaksi jotain huivinsidontavinkkejä, miten "te kaikki pin-up-ämmät" saatte nuo huivit niin kivasti päähän :D Mä oon jotenkin varmaan aivokuollu ku en vaan saa omaan kupoliini sidottua niitä nätisti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja erityiskiitos postaustoiveestasi! Voinhan jonkun pienen ohjeen tehdäkin, jos sellaiselle on tarvetta. Kuten tuossa ylhäällä sanon, tuntuu hassulta opastaa ketään, kun itsekin osaan juuri ja juuri :D Enkä edes tiedä, teenkö oikealla tavalla. Mutta pääasia kai on, että itse tykkään. Luvassa huivinsidontavinkkejä siis :)

   Poista
 4. Ompa kiva etutukka kiehkura, harmi vaan , että ajoin pääni pari viikkoa sitten 2cm siiliksi, niin ei tähän paljoa kiehkuroita tehdä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siili on myös ihana <3 Luulen, että vaikka mainostankin postauksessa tämän sopivan kaikkiin pituuksiin, ei se ihan 2 sentin tukassa vielä toimi :D

   Poista
 5. Mahtava blogi, oli heti pakko liittyä lukijaksi! :-) Voi kun oma otsatukkakin tästä vähän nopeammin kasvaisi, niin saisi heitettyä sen tortulle tai juuri tuollalailla kiehkuralle, nyt joudun vääntämään sitä pyöröharjalla rullalle että näyttäisi edes jotenkin päin fiksulta. :-D

  Itse edustan jossain määrin rockabilly/pin-up/fiftari -tyyliä, joten käy tsekkaa http://irasixteendollars.blogspot.fi/ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Otsatukkasi näyttää suht koht samanpituiselta kuin minun lyhimmät hiukseni, luulen, että tämä kiehkura toimisi siinäkin :) Tarvitset vain tarpeeksi pienen suoristusraudan. Ja blogisi vaikuttaa oikein kivalta :)(sieltä otsatukkasikin näin! :D)

   Poista
  2. Kokeilin heti seuraavana päivänä kihartaa otsatukkaani, ja se jopa onnistui! :-D Innostuin uudesta hiustyylistä niin, että se näkyy blogissa parissakin viime päivien asupostauksissa. :-) Eli kiitoksia vinkistä!

   Poista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!