perjantai 15. maaliskuuta 2013

Nettiprofiili vs. todellisuus

Minäkin päätin esittäytyä, vaikka pitkittynyt poskiontelontulehdus vielä hiukan vaivaakin. Harrastan valokuvausta ja oman naamani esittelemistä, joten ajattelin, että niistä aloittaminen olisi luontevaa. Suurin osa meistä valitsee profiilikuvakseen eri medioissa tietysti kaikista edustavimman kuvan. Saan usein paljon kehuja omistani. Pidän itsekin itsestäni mm. seuraavassa kuvassa:
Mutta jottei totuus unohtuisi, onneksi on niitä huonompiakin(realistisia!) kuvia, jotka palauttavat maan pinnalle! :D Lepuuttakaahan silmiänne tässä autuudessa:


Ihmettelen hiukan, miksi omia kuvia kohtaan ollaan niin kriittisiä. Kaksoisleuan ja läskit voi ehkä hävittää kuvasta hyvällä asennolla, valolla tai viimeistään Photoshopilla, mutta livenä niiltä ei pääse pakoon. Miksi virtuaalisesti esitetään jotain muuta? Kyllähän suurin osa Facebook-ystävistämme näkee meitä kuitenkin myös reaalielämässä ja tietää kyllä, miltä näytämme. Kuinka moni on huolissaan ulkonäöstään niin paljon joka arkipäivä, että häivyttää meikillä poskiaan, käyttää muotoilevia alushousuja aamusta iltaan ja pitää aina ryhdin suorassa ja vatsan sisällä?


Tämä liittyy tietysti kysymykseen siitä, miksi ihmiset luovat netissä itsestään imartelevia profiileja myös sisällöllisesti, ei vain kuvien kautta. Sitä ovat minua viisaammat jo paljon pohtineet, joten en tuone asiaan mitään lisäsisältöä. Halusinpa vain kantaa korteni kekoon sen puolesta, että kaikki hyväksyisimme itsemme myös epäimartelevina päivinä, rumissa kuvissa tai muuten vain vajavaisina.

Ihanaa päivää kaikille <3

Miss Ruki Ver

1 kommentti:

  1. Ei tuo alempi kuva nyt niin kauhea ole. Hymyilevä ihminen herättää kuitenkin pääosin positiivisia tunteita, vaikka kuinka näkyisivät läskit, finnit, ihon kraaterit tai muut kuvattavan ongelmiksi tuntemat asiat.

    VastaaPoista

Kommentoi ja ylistä, beibi! Vastaan, jos ehdin. Elämästä ahdistuneiden pikkulassukoiden raiskausuhkausten takia olen ottanut käyttöön kommenttien moderoinnin - miten surkea loppu sananvapaudelle!